INFO,  kisahsidairy.com,  pregnancy

Minggu Ke 20 Kehamilan

Assalamualaikum
Syukur alhamdulillah…Kandungan dah masuk kepada trimester kedua…Di Trimester kedua ni,semuanya berjalan dengan baik,walaupun kadang kala tak berapa nak kuat untuk menjalankan aktiviti luar..Masa Nur awfiyah tak sihat tuari pun,mak dengan SIL aku banyak tolong jagakan dia.Selama awfiyah tak sihat,aku balik ke kampung.At least,mak boleh tengokkan dia.

Bila dah masuk 20 minggu ni,macam-macam la perubahan yang aku rasa.Salah satunya…of courselah kuat makan..Selain dari tu,dah nampak baby bump sikit..Sikit je..hehehe…jadi orang dah perasan kalau aku ni pregnant.
Hormon tak stabil..hahaha…kuat marah dan cepat terasa.Especially bila berhadapan dengan situasi didalam dan diluar rumah..tamo cite la..
Cuma nak merasa 1st kick dari baby je..Entah bila lah kan baby nak gerak..Dalam keadaan macam ni,memang risau.Lagi-lagilah ramai yang dok tanya,kenapa tak gerak lagi..iskk…risau mak!!
Harap-harap baby dalam keadaan sihat di dalam perut ummi dia..Hujung bulan ni nak scan jantung baby..Mana tau boleh detect jantina baby pulak kan..Ai is seronok!!
Minggu ni penuh dengan ke”busy”an untuk dating dengan doktor je..Harap bulan depan dapat rest sikit..Penat oooo…
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE