• kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger,  Tips

    Doa Untuk Anak-Anakku

    Assalamualaikum Entry ni adalah untuk sebagai bahan rujukan aku untuk diamalkan setiap hari.Aku abadikan dalam blog.Jadi bila diperlukan,aku akan review balik entry ni..Sebagai panduan jugak pada aku sebagai parents.. Yelah..Kekadang,bila kita tengok anak kita membesar depan mata,kita dapat lihat sikap yang kita rasa taknak ada dalam diri dia..Nak dia jadi seorang yang berguna suatu hari nanti..Anak-anak ni kan ibarat kain putih..Kita lah yang mencorakkan dia untuk menjadi lebih baik atau sebaliknya. Sebagai ibu,apa yang kita nak dari anak-anak kita,adalah bila mereka dewasa kelak,akan menjadi anak yang boleh membanggakan ibu dan ayah serta keluarganya.Bila tengok Nur awfiyah tidur,macam-macam yang aku fikir.Khususnya bila dia dah dewasa kelak.. Setiap kali doa tak putus-putus…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product,  zalora

    Hadiah Hari Jadi Dari Orang Tersayang

    Assalamualaikum Bukan entry nak menunjuk ke apa ni tau..Saja nak share kat blog ni untuk tatapan sendiri..Rentetan kehidupan untuk diri sendiri..hehehe Masih bercerita pasal Birthday aku..Harap-harap korang taklah mual dan meluat bila aku cerita benda ni ek.. Oklah..tuari aku ada cerita yang my husband buat celebrate birthday terawal  untuk aku kan..Korang boleh baca entry tu kat sini Early Birthday Celebration di Secret Recepi . Sebelum tu aku ada request kat en.husband nak handbag..Tapi tak taulah pulak dia bersetuju dengan cadangan aku tu..hehehe…Saja belek-belek kat Zalora mana yang berkenan kan..Kalau ikut hati banyak yang berkenan..Kena pilih ikut kemampuan..Sekarang ni bila dah ada anak,keperluan anak tu lebih penting dari keperluan sendiri.. Cakap-cakap dengan…

  • birthday,  kisahsidairy.com,  motherhood,  parenting blogger

    Birthday Wishes Yang paling Touching Di terima

    Assalamualaikum Banyak-banyak wishes birthday yang aku dapat hari ni,satu je yang bisa mengalirkan air mata ni.Ungkapan yang sangat simple tetapi mempunyai maksud yang begitu mendalam..Hanya dia memahami akan isi hati aku..ala….touching tau. Setiap kali Birthday,dia memang tak pernah lupa untuk ucap,walaupun satu perenggan ayat.Tetapi satu perenggan ayat tulah yang membuatkan hati anak dia ni,luluh.. ha!!! mak kita pun pandai main whatssap jugak..hahaha..yelah..walaupun mak aku tu,ayat dia tunggang terbalik..eja pun tunggang terbalik jugak..Tapi sebagai anak,aku amat faham apa yang nak disampaikan oleh mak aku tu,, Thanks mak,sebab sentiasa ada di masa  susah dan senang..Selalu sedia meminjakan telinga untuk mendengar segala luahan anak mak yang menjeng( kuat nangis)..hehehe..Meminjamkan bahu bila anak mak…

  • food,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Early Birthday Celebration di Secret Recipe

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Sudah 34 tahun berada di bumi Allah ni..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih dikurniakan nyawa untuk terus bernafas demi orang yang tersayang. Thanks juga yang memberikan ucapan dan mendoakan kesejahteraan aku.So touching..Thanks buat my husband yang awal-awal lagi dah celebrate birthday.. Ceritanya semalam..Lepas balik dari Check up di Hospital Aminah.En.husband tanya nak makan ape..Erkk..tetiba mengidam nak makan kek red velvet..Terus teringat Secret Recipe.. Bila dah sampai di Secret recepi,belek-belek menu,punyalah lama kan nak belek..Yang paling lama belek menu of course my husband.hahaha… Oklah..jom tengok ape menu yang kitorang makan semalam. Mula-mula kenalah letak dulu signage Secret Recepi kan..Eh..ada pulak tempias my husband tu…heheh Aku mulakan dengan minuman dulu..Iskk..geram..tetiba gambar…

  • jalan-jalan,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger

    Tangan Nur Awfiyah Terseliuh

    Assalamualaikum Kejadian beberapa hari lepas…Takde update kat mana-mana pun..Aku pun tak tau mana silap sampai Tangan nur awfiyah terseliuh. Malam kejadian ,bawak dia pi jalan-jalan jusco,happy je dia tu..Sempat bawak pi tempat mainan..Memang teruja dia..Kebetulan Pakcik dia dari Pahang datang bercuti kat rumah.Tu yang bawak jalan-jalan tu..Nak ke bandar johor,takut sesak dan jalan tutup sempena pertabalan DYMM.So,pergi yang dekat-dekat je. Muka penakut..cuba kalau dapat pegang kat tepi tu,mesti dia tak ingat dunia duduk kat dalam tu Ok..lepas dah jalan-jalan tu,terus gi rumah abang ipar yang berdekatan je kat situ,Dalam perjalanan,memang awfiyah dah tido dah.Sampai rumah abang ipar,dia still tido..bawak masuk pun tak sedar lagi..Tapi tetiba dia menjerit..Tak tau kenapa…Mungkin sebab…

  • kisahsidairy.com,  sinopsis drama

    Teman Lelaki Upahan

    Assalamualaikum Uisshhh…Minggu ni minggu air mata bila tengok EL dengan Kayra..Haipppp!! apahal EL tu serius sangat..Dah bertukar jadi kyra Lydia yang dulu..Berlagak!! Sombong!!…iskk..Benci mak Start dari hari isnin tu ari,selepas 3 bulan mereka terpisah,dan terjumpa kembali,EL adalah seorang yang berperwatakkan yang sungguh-sungguh dingin. Sakit hati pulak bila dengar dia cakap kat  Kyra masa dalam meeting tu kan.. Kalau masa ni aku berada di tempat Kyra,mau dah menangis semahu mahunya dek kerana penangan kata-kata si EL tu kan.. Apalah kesudahan cerita ni..Memang aku tak baca novel ni pun..By the way,aku memang suka watak yang dilakonkan oleh Siti Elizad ni..memang kena dengan cerita ni.begitu juga dengan Ungku Ismail tu,, Yang penting aku…

  • craving,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  pregnancy

    Sesekali Teringin jugak

    Assalamualaikum Semenjak kandungan dah menginjak ke 22 minggu ni,macam-macam nak makan..Tekak ni pulak memilih nak makan ape..Iskk..pendek kata kalau tak kena dengan tekak,memang takkan jamah makanan tu..Dahsyat kan. Sejak mengandung ni,minuman kegemaran yang senantiasa menemani di waktu sarapan pagi,memang tak disentuh.Tapi satu hari tu,bila singgah di Petronas,keinginan tu terserlah dengan kehausan yang memuncak.Pehh..Pepagi dah kena Nescafe sejuk..Kena pulak dengan cekedis kegemaran aku dari kecik..hehehe..Memang mengancam..Last-last…Sendiri lapar sebab pepagi buta dah telan makanan ringan tu..Nak tunggu ke pukul 12 tengahari memang ler lambat rasanya. Ni pun rasa dah macam nak beli lagi..Tapi sejak minum Nescafe tuari.Jantung ni rasa tak normal pulak..Kekadang berdegup kuat tetapi sesekali..Walaupun sesekali,ia tetap rasa menganggu aktiviti harian…

  • advertorial,  harum soap,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product

    Harum Soap Mengatasi Masalah Anda l Review

    Assalamualaikum Harum Soap Harum Soap adalah sabun khas untuk menghilangkan bau badan dan memutihkan kulit badan seawal 3 hari.Harganya sangat mampu untuk dimiliki dan sangat senang untuk digunakan. Apa itu Harum Soap Harum soap adalah sabun yang dirumus dari bahan bermutu tinggi untuk melindungi anda terhadap bau keringat atau bau badan.Sangat ampuh untuk membasmi kuman(bakteria) penyebab bau badan,meneutralisi zat asam yang dihasilkan oleh tubuh terutama pada tempat tertentu seperti pada daerah ketiak,sekitar kemaluan,rongga-rongga jari kaki dan daerah-daerah tubuh yang berkeringat lainnya. Harum soap juga dapat membasmi dan menghilangkan segala masalah pada kulit anda terutama gatal-gatal,kutu air dan penyakit kulit lainnya.Gunakanlah secara rutin sebagai dasar (foundation) sebelum menggunakan parfum.Tidak mengakibatkan iritasi…

  • internet,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Bila Internet Dah Tamat!!

    Assalamualaikum gambar ihsan dari :cikgunaman Blogger dan Internet memang tak boleh nak dipisahkan.betul ke tidak!!!Begitulah aku ni..Bila internet dah tiba expired dan terpaksa di renew,ambil masa jugak.hehehe..Nak ke kedai top up tu,,Kalau ada kat M2u.dah lama aku renewed. Bila dah takde internet ni,nak sharing sesuatu pun tak boleh kan.Nak tengok fb pun tak boleh..Nak cari info apa-apa pun tak boleh.. Bukan tak boleh sangat nak hidup tanpa internet ni,tapi di zaman sekarang ni,semua info menggunakan internet contohnya Whatsapp/Telegram/Wechat and so on…Bnyak lagikan aplikasi yang menghubungkan kita menggunakan internet. Bila dah takde internet,bila sesuatu yang disampaikan kepada kita menggunakan aplikasi¬≤ di atas ni,macam mana kan. Nasib baik ada wifi kat rumah,tapi…