Showing 62 Result(s)
kisahsidairy.com nur awfiyah parenting blogger TIPS

Doa Untuk Anak-Anak yang perlu diamalkan oleh ibubapa

Doa Untuk Anak-Anak yang perlu diamalkan oleh ibubapa| Entry ni adalah untuk sebagai bahan rujukan aku untuk diamalkan setiap hari.Aku abadikan dalam blog.Jadi bila diperlukan,aku akan review balik entry ni..Sebagai panduan jugak pada aku sebagai parents.. Yelah..Kekadang,bila kita tengok anak kita membesar depan mata,kita dapat lihat sikap yang kita rasa taknak ada dalam diri dia..Nak dia jadi seorang yang berguna suatu hari nanti..Anak-anak ni kan ibarat kain putih..Kita lah yang …

PRODUK REVIEW SHOPPING ONLINE

Hadiah Hari Jadi Dari untuk Orang Tersayang

Assalamualaikum Bukan entry nak menunjuk ke apa ni tau..Saja nak share kat blog ni untuk tatapan sendiri..Rentetan kehidupan untuk diri sendiri..hehehe Masih bercerita pasal Birthday aku..Harap-harap korang taklah mual dan meluat bila aku cerita benda ni ek.. Oklah..tuari aku ada cerita yang my husband buat celebrate birthday terawal  untuk aku kan..Korang boleh baca entry tu kat sini Early Birthday Celebration di Secret Recepi . Sebelum tu aku ada request kat en.husband …

kisahsidairy.com motherhood parenting blogger RANDOM

Birthday Wishes Yang paling Touching Di terima

Assalamualaikum Banyak-banyak wishes birthday yang aku dapat hari ni,satu je yang bisa mengalirkan air mata ni.Ungkapan yang sangat simple tetapi mempunyai maksud yang begitu mendalam..Hanya dia memahami akan isi hati aku..ala….touching tau. Setiap kali Birthday,dia memang tak pernah lupa untuk ucap,walaupun satu perenggan ayat.Tetapi satu perenggan ayat tulah yang membuatkan hati anak dia ni,luluh.. ha!!! mak kita pun pandai main whatssap jugak..hahaha..yelah..walaupun mak aku tu,ayat dia tunggang terbalik..eja pun tunggang …

kisahsidairy.com lifestyle blogger

Early Birthday Celebration di Secret Recipe

Assalamualaikum Alhamdulillah…Sudah 34 tahun berada di bumi Allah ni..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih dikurniakan nyawa untuk terus bernafas demi orang yang tersayang. Thanks juga yang memberikan ucapan dan mendoakan kesejahteraan aku.So touching..Thanks buat my husband yang awal-awal lagi dah celebrate birthday.. Ceritanya semalam..Lepas balik dari Check up di Hospital Aminah.En.husband tanya nak makan ape..Erkk..tetiba mengidam nak makan kek red velvet..Terus teringat Secret Recipe.. Bila dah sampai di Secret recepi,belek-belek …

kisahsidairy.com nur awfiyah parenting blogger

Tangan Nur Awfiyah Terseliuh

Assalamualaikum Kejadian beberapa hari lepas…Takde update kat mana-mana pun..Aku pun tak tau mana silap sampai Tangan nur awfiyah terseliuh. Malam kejadian ,bawak dia pi jalan-jalan jusco,happy je dia tu..Sempat bawak pi tempat mainan..Memang teruja dia..Kebetulan Pakcik dia dari Pahang datang bercuti kat rumah.Tu yang bawak jalan-jalan tu..Nak ke bandar johor,takut sesak dan jalan tutup sempena pertabalan DYMM.So,pergi yang dekat-dekat je. Muka penakut..cuba kalau dapat pegang kat tepi tu,mesti dia tak …

kisahsidairy.com sinopsis drama

Teman Lelaki Upahan

Assalamualaikum Uisshhh…Minggu ni minggu air mata bila tengok EL dengan Kayra..Haipppp!! apahal EL tu serius sangat..Dah bertukar jadi kyra Lydia yang dulu..Berlagak!! Sombong!!…iskk..Benci mak Start dari hari isnin tu ari,selepas 3 bulan mereka terpisah,dan terjumpa kembali,EL adalah seorang yang berperwatakkan yang sungguh-sungguh dingin. Sakit hati pulak bila dengar dia cakap kat  Kyra masa dalam meeting tu kan.. Kalau masa ni aku berada di tempat Kyra,mau dah menangis semahu mahunya dek …

kisahsidairy.com lifestyle blogger pregnancy RANDOM

Sesekali Teringin jugak

Assalamualaikum Semenjak kandungan dah menginjak ke 22 minggu ni,macam-macam nak makan..Tekak ni pulak memilih nak makan ape..Iskk..pendek kata kalau tak kena dengan tekak,memang takkan jamah makanan tu..Dahsyat kan. Sejak mengandung ni,minuman kegemaran yang senantiasa menemani di waktu sarapan pagi,memang tak disentuh.Tapi satu hari tu,bila singgah di Petronas,keinginan tu terserlah dengan kehausan yang memuncak.Pehh..Pepagi dah kena Nescafe sejuk..Kena pulak dengan cekedis kegemaran aku dari kecik..hehehe..Memang mengancam..Last-last…Sendiri lapar sebab pepagi buta dah …

News Technology

Teens use apps to keep secrets?

Cras accumsan elit augue, sit amet vestibulum turpis fringilla nec. Etiam eu dictum tortor. Sed feugiat lacus non ultricies pulvinar. Nam ac mauris ut nisi euismod tempus. Mauris molestie vel diam et imperdiet. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Curabitur varius condimentum risus nec efficitur. Integer porta a justo eu porta. Pellentesque sed ultricies risus, eu porttitor est.

News Technology

Fastest plane in the world

Donec mattis aliquet justo ac commodo. Donec quis viverra leo. Donec sed condimentum orci. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla ullamcorper sed diam quis tempor. Integer lacinia maximus est in vestibulum. Proin a interdum metus, eget egestas leo. Sed ultricies turpis ut lectus ultrices, id fermentum ligula interdum. Aenean nulla neque, accumsan nec consectetur et, viverra et est. Aenean blandit purus et ante …