kisahsidairy.com

No Manners!!

Assalamualaikum
Itulah Ungkapan yang aku bagi kat salah seorang orang besar kat company aku ni.No Manners…Takde adab..Sakit hati bila setiap kali dia masuk office aku ni.
Kalau nak masuk department aku ni,memang kena bukak kasut..X kiralaha siapa pun yang masuk..Seharusnya kena bukak kasut..Tapi si Orang besar ni.setiap kali dia masuk,mesti susah dia nak bukak kasut..Aku faham la kalau orang production yang pakai safety boot tu,mungkin susah la kan diorang nak tanggalkan kasut..Tapi bila masuk kat office aku ni,nak tak nak diorang bukak jugak kasut..Even customers kitorang pun kalau masuk,mesti bukak kasut..ORang besar tu,cuma pakai selipar je kot,Tapi tak boleh bukak kasut..What the Hell!!!
Setiap hari cleaner bersihkan lantai,mop dan sapu..Habis tu,x gunalah kan kalau dia sesuka hati masuk office ni tanpa membuka kasut.
Kot ler terpijak taik anjing ke,kat luar sana..Kan dah payah bagi kitorang ni..Orang besar ni bukan orang islam pun.Dah nama pun orang besar kan..Belajar tinggi..Tapi bila disiplin macam ni tak boleh nak ikut..Jangan harap la orang bawah ko nak ikuit jugak kan…Haishh..Geram pulak aku..Nak je sound tepat2..Tapi kang kena buang keje lak..Diorang ni memang bahaya..Kang tak puas hati ngan kita,diorang buat sampai kita berhenti kerja pulak..habislaaa…
Habis tak habis pun dapat maki hamun kat sini jelah jawabnya..Cakap Kat HR pun macam tak guna jugak…
Ha..kan dah terkeluar ketidapuas hatian aku pada Orang besar tu..Haishh..besar kecik,besar kecik je tengok dia…
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.