craving,  food,  kisahsidairy.com,  RESEPI

Craving Betik Masak Air

Assalamualaikum
Dah lama sangat mengidam nak makan makanan yang sesimple ni.Tapi yang simple ni lah yang payah kot nak buat dan cari.
Duduk kat taman,mana la mudahnya nak cari betik muda kan.Tapi bernasib baik sesangat jiran sebelah rumah ni suka menanam.Dan salah satunya adalah pokok betik.
Memang dok aim sangat-sangat buah betik jiran sebelah rumah.Nak mintak,alahai..segan sesangat..Tapi masa dok mesyuarat tingkap kat luar rumah tu,terkeluar jugalah daripada mulut yang mengidam ni.Di marahnya sebab taknak bagitau nakkan betik tu..Nasib baik dia memahami orang yang tengah mengandung ni.
Bila dah dapat betik,of course serta merta bawak rumah kakak ipar,suruh masakkan..At last,hari ni dia masakkan jugak,walaupun sibuk melayan buah hati aku tu.
Sempat SIL aku ni snap gambar dan hantar gambar ni kat aku..Nak tunjuk ler dia dah masakkan untuk aku..keh..keh…
Ok..alhamdulillah…ada jugak yang sudi msakkan..Nak tunggu aku masak sendiri memang tak ler…Lebih suka orang masakkan  untuk kita…Tu yang rasa nikmat sangat tu.

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *