• food,  kisahsidairy.com,  luncheon

    Luncheon Di mana-mana

    Assalamualaikum Wah…rajin betul menaip entry hari ni kan..Gigih rasanya walau kerja pun berlambak yang nak kena settlekan…Takpe..rileks suda…tergopoh gapah pun nanti hasilnya tak memberangsangkan.Tajuk dah merapu meraban sebab aku lupa nama restaurant yang aku makan tadi..eim sorry!!! Ambil mood nak buat kerja yang terbengkalai.Isk..tak patutkan..hehe. Tengahari tadi,walau dah kenyang,tapi tetap kena keluar makan jugak.Takut petang nanti datang angin kat kepala ni pulak..Dah satu kerja kena telan panadol kan..Tekak ni memang teringin nak makan Rojak petis dari hari tu lagi.Masa kat kampung,kebetulan kedai tak bukak,kat situ je pulak ada satu je kedai yang jual rojak petis…Ya..ampun…nak keluar dari kampung tu memang malas.Dua hari tak bekerja pun tak kemana..Melayankan si awfiyah je…

  • food,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Lain Yang Order,Lain pulak yang sampai

    Assalamualaikum Ha…dah bape hari tak menghadap blog ni kan..semak dah rasa blog ni..Ni semua angkara si empunya blog yang on/off je semangat..ahaha… Banyak cerita yang nak aku tulis dalam blog dari percutian hari raya china hinggalah sekarang.Entah-entah ramai yang dah tak kenal si empunya blog ni..sob..sob..sedih jap.. Dah…straight to the point je…Malam minggu tuari..Aku ngan en.husband pi dating..Tinggal budak tecik tu..Bukan tamo bawak,risau keadaan kesihatan makin parah..Tu yang ditinggalkan dengan nenek kat rumah. Ummi ngan babah nak cari makan malam tu.Kitorang decide nak cari kedai makan yang lain dari biasa kitorang pergi..Baru ingat nak makan kat Bola-Bola Chicken Chop..Aku pernah ceritakan kedai tu di entry ini Makan Di Bola Bola Chicken…

  • Uncategorized

    Happy New year dan selamat bercuti

    Assalamualaikum Hai korang.wah..mwsti seronokkan dapat bercuti ni.Sempena sambutan perayaan chiness New Year ni,of courselah kita dapat tempiasnya bercuti jugak. Sekarang ni sudah pun sampai je kampunf halaman.Malam tadi jugak bergerak balik ke kampung.Tak sabar nak berjumpa anakanda tercinta. Hari ni apa aktiviti korang? Aku pun tak tau apa aktiviti nak buat hari ni.Ingatkan nak bawak family mandi manda.Tengoklah macam mana hari ni,mungkin petang sikit baru dapat keluar memandangkan mak terpaksa pergi merewang pagi ni.Yelah,bila dah cuti sekolah ni, ramai yanf buat kerja kahwin. Oklah korang  see u then Selamat bercuti.Berhati hati walau dimana kalian berada.

  • food,  kisahsidairy.com,  review food

    Dinner Di Old Town Giant Plentong

    Assalamualaikum Al-kisahnya semalam petang bila Nenek dah amik awfiyah bawak balik kampung,Kesepianlah ummi dan babah di rumah.Baru sekejap dia takde,ummi dan babah dah kerinduan..huhu Rindu kat budak bambam ni… Petang tu jugak babah ajak ummi pi dating..hehehe..amboi…Takdelah…bukan dating..Niat nak cari Dapur kaca untuk table top dirumah baru..Disebabkan Tukang rumah tu dah nak siapkan table top hujung minggu ni,So kenelah beli yang cepat.. So,petang tu,kitorang menjelajah di setiap kedai yang ada di dalam Giant Plentong tu..Mula-mula pergi Sen-Q..Canttik dan berkenan,tapi over budget…Jenama memang puashati  sebab dah banyak kali survery,orang menggunakan Elba. Disebabkan overbudget,terpaksalah cari tempat lain pulak,Masuk Courts,Malangnya takde stock.Nak order pun hampir 2 minggu jugak dapat..Last-last cancel..Dah penat berjalan-jalan…Singgah dinner…

  • kisahsidairy.com

    No Manners!!

    Assalamualaikum Itulah Ungkapan yang aku bagi kat salah seorang orang besar kat company aku ni.No Manners…Takde adab..Sakit hati bila setiap kali dia masuk office aku ni. Kalau nak masuk department aku ni,memang kena bukak kasut..X kiralaha siapa pun yang masuk..Seharusnya kena bukak kasut..Tapi si Orang besar ni.setiap kali dia masuk,mesti susah dia nak bukak kasut..Aku faham la kalau orang production yang pakai safety boot tu,mungkin susah la kan diorang nak tanggalkan kasut..Tapi bila masuk kat office aku ni,nak tak nak diorang bukak jugak kasut..Even customers kitorang pun kalau masuk,mesti bukak kasut..ORang besar tu,cuma pakai selipar je kot,Tapi tak boleh bukak kasut..What the Hell!!! Setiap hari cleaner bersihkan lantai,mop dan sapu..Habis…

  • happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger

    Happy 10 monthsary Nur Awfiyah

    Assalamualaikum Happy sunday korang..hamboii..pepagi buta kan dah update blog..Si kecik ni dah bangun…tetiba teringat hari ni genap dia 10 bulan…Sekejapnya!!!…rasa baru je tatang dia masa kecik..hehehe..dah besar anak gajah dah..eh..yeke…entah la..xtau ler anak gajah lagi besar dari dia kot. Happy 10th Monthsary sayang…Gambar ni waktu smbut birthday babah dia ..Calit sekali kek kat pipi yang tembam tu..Makin hari makin syang kat anak ummi.. Macam biasa yang ummi ucapkan tiap-tiap bulan untuk kamu.Moga membesar menjadi anak yang pintar dan solehah..Mendengar kata dan insha allah..moga menjadi anak yang berguna bukan sahaja kepada ummi dan babah,bahkan kepada negara sebaik mungkin..Ummi dan babah sentiasa mendoakan kesejahteraan mu.. 1 month 2 month 3 month 4…

  • INFO,  kisahsidairy.com,  pregnancy,  readings

    Sakit Pinggang Sewaktu Mengandung

    Assalamualaikum sumber:google aduhhhh!!!Sakitnya ku disini…hehehe…glamour gila lagu indonesia tu kan..sampaikan Nur awfiyah dengar pun,amboi,,,kemain berjoget lagi..Dalam walker pun sempat lagi dok berenjut kaki dia.. Bukan cerita pasal awfiyah,Awfiyah beriklan sekejap je..Ni edisi ummi dia bercerita pasal kandungan pulak..hehehe.. Sakit pinggang!! rasa nak tercabut pinggang ni di buatnya..Ini disebabkan kandungan semakin membesar dan menjadi kebiasaan kepada ibu yang mengandung..betuiii tak!! Sakit pinggang atau belakang ni memang normal bagi ibu mengandung,ini kerana ada beberapa sebab yang kita patut tau,walaupun korang dah tau Perubahan pada berat badan Perubahan postur badan Perubahan hormon yang menyebabkan tisu penyambung meregang. Otot-otot yang mula keletihan Sumber:sini Yang aku tau,kalau sakit tu tak terlalu kerap dan tidak juga…

  • happy anniversary,  kisahsidairy.com

    Happy Wedding Anniversary To Us

    Assalamualaikum Love is not a simple, As a candlelight and roses, Love is a day to day living, Taking time,Making time to be there, with open arms and giving heart, Love is the special life we share, For the rest of my life, I’ll be with you.i’ll stay by your side, Honest and true, Till the end of my time, I’ll be loving you, I feel so blessed when i think of you, And i asked Allah to bless all we do, You’re my husband and my friend and my strength, And I pray we’re together in Jannah, Love, Your truly wife For my husband Ahmad Syahrizan Bin Fisal

  • kisahsidairy.com,  review food

    Makan-Makan Di Dessert Queen

    Assalamualaikum Teringin pulak tekak ni nak makan Western food dan dessert..Memang kalau kat pasir gudang ni,payah sikit la kan nak cari western tengahari ni.Lain la duduk kat bandar nun..Ada jugak la tempat-tampat lain yang menyediakan Western Food ni ,tapi jauh dari lokasi. Ini kali kedua kot aku makan kat sini.Menu dia berlainan setiap hari.Setiap hari,Dessert Queen akan update menu apa yang mereka hidangkan hari ni…Best kan… Teringin nak makan Meatball pulak hari ni.So ajak geng2 office shida and ogy temankan makan..Harus kena makan ikut tekak sekarang ni,nanti anak tak mengences…heheheh.. So hari ni, menu yang aku pilih hari ni Chicken Balls with Mushroom Sauce RM9.90 set dengan air twister Berharga Rm11.90.…