kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

Santai Hujung Minggu

Assalamualaikum
Hari minggu yang lepas,maksud aku hari Sabtu la kan.Balik kerja ,My SIL ajak pi makan kenduri.Wah..memang best.Lama jugak tak makan kenduri.Lagipun kenduri tu melibatkan orang kat Taman kitorang jugak kan..Kebetulan mak datang,so angkut sekali dengan Mak.
Sempat babah snap picture anak dia kan..Jadi termasuk la ummi dalam adegan ni.
Lepas kenyang makan kenduri,Ajak mak Jenjalan di Mydin Taman Rinting.Dah alanag-alang aku pun belum lagi menjengah Mydin yang baru siap tu..Why not aku angkut semua sekali pi jenjalan.
Of courselah sempat snap picture with my lovely dotter tu.
Sempatlah jgak snap walaupun tak bersedia..janji budak tembam ni tengok kamera
Lepas dok lepak kat Mydin,walaupun tujuan utama nak cari Walker untuk my debab ni,tak jadilah sebab takde yang berkenan.Lagipun my Mak yang nak belanja walker untuk cucu dia nie.
Dapatlah sebat dua helai baju tidur Nur awfiyah..walaupun dah berlambak baju Nur awfiyah tu,ummi dia tetap nak jugak beli sebab misi utama cari baju tidur yang berlubang-lubang tu..
Lepas tu ingat nak isi perut kali kedua di Mydin tu,tapi disebabkan tak menarik je tengok Menu yang dijual,terus keluar dari mydin.
Selepas tu Ke Masai lama..Misi.???.Of courselah nak cari walker..Dan..dah dapat pun walker tu.Walau tak mahal mana,tapi takpelah kan..janji ada..Tak tergamak pulak nak ambil yang mahal,sebab my Mak yang belanja kan.
Dah penat ke sana ke mari,perut ni mula berkeroncong.So,tempat yang paling mudah dan anak-anak ni suka adalah KFC…ha!! tu jelah keje diorang..Dah melepas nak masuk Pizza..Pun..my Mak belanja hari tu.

kitorang ambil set kombo family ni je..tu pun tak habis sebab kurang umpphh ayam² tu

My debab dengan Nenek..amboi..tetiba gambar dia putih melepak kan..
Lepas dah isi perut,kitorang pun choww balik sebab dah nak maghrib.Tapi sebelum tu sempat lah pekena Cendolah Rolla Mamaniza.Saja nak bagi try kat SIL ngan My mak.Aku pernah ceritakan kat sini pasal Cendolah rolla nie kat sini
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE