blog matters

Timbang Berat Blog

Assalamualaikum
Lama kot rasanya aku tak timbang berat blog nie.Dah bertahun agaknya…Nak refresh balik entry-entry tu rasa malas pulak.
So kali nie aku nak timbang berat blog..Nak tengok berapa kilo naik..Banyak tak lemak yang terkumpul kat blog ni.
Korang rasa perlu tak kita timbang blog tu..Dan Kenapa perlu timbang ya?
Aku setuju dengan kata-kata dari kak Mialiana kat Sini

“Pentingnya blog yang ringan dan cepat loading, supaya memudahkan pengunjung yang mempunyai capaian internet yang lambat, masih boleh buka blog kita lagi. Kalau berat dan lambat loading, sudah tentu pengunjung tidak selesa dan mungkin malas menunggu semasa blog kita loading. Sayangnya..”

Jawapan aku.walaupun tak selalu,sesekali kita kena jugak timbang berat blog dan melihat berapa kelajuan loading blog.Bila blog berat,akan menjadi satu masalah apabila orang nak buka blog kita,bila dah lambat sangat loading,terus mereka pangkah blog kita..Mereka takkan sanggup menunggu terlalu lama untuk loading blog.
So bila dah lama tak berbuat demikian,kena amik tau jugak walaupun tak selalu timbang.At least sebulan sekali atau pertambahan widget di blog semakin banyak..Kenalah usaha supaya blog tidak terlalu berat kan.
Let’s chek it out!!!!
Korang rasa???
Berat lagi tak blog nie nak loading..
kalau berat jugak,cuba tengok kondisi wifi korang..
ececeh…saja je..ehehehe..
Korang nak timbang blog korang ??? Meh pergi LINK nie
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE