motherhood,  nur awfiyah,  parenting blogger

Bila dah kepenatan

Assalamualaikum
Malam baru sempat update.Sesambil tengok AF2014 ni, sambil tu boleh la up sikit entry.
Hari minggu macam ni, memang banyak aktiviti nak dibuat.Dari sarapan, kemas rumah pergi pasar, sediakan makanan tengahari, tido, bangun .hehehe..tu pun kira termasuk dalam aktivit harian la kan.
Tadi bila dok pi barang dapur, sempatlah mencuci mata di Pasaraya green point..Cari baju basahan untuk awfiyah sesambil cuci mata barangan yang lain.Nak cari baju awfiyah ni bukan senang, baju yang biasa dipakai hari hari perlu yang ringkas dan tak panas.kalau boleh yang tak berlengan.Budak sihat, mana boleh nak pakai baju yang terlalu heavy fashion dia.hehe.
Kalau tengahari nak tidur, memag confirm tak berbaju.Tadi setelah kepenatan balik dari pasar, gara gara ikut ummi dia la ni.balik je, minum susu, terus lena kat bawah.Takde tunggu nak masuk buai dah..
Dengan tak berbaju, dia dah tertidur kepenatan.Masatu lah ummi kena marathon untuk cepat cepat memasak..Kalau dia dah bangun, jangan haraplah ummi nak masak dengan tenang..Maunya dapur tak berasap bila dah mengadap dia..

Orang kepenatan sangat tu
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE