Nagging,  PARENTING

Susu Punya Pasal

Assalamualaikum
Saja nak up story pasal nie.Memang setiap setengah bulan aku akan beli stock susu,pampers dan jugak Bijiran makanan untuk Nur Awfiyah.
Oklah,meh nak habaq ni,Selalu aku beli kat kedai uncle nie.Harga dia memang sama dengan Pasaraya Rm54.50 sahaja.Nak beli di pasaraya memang jauh la sikit dari rumah.So,bila dah ada harga yang sama dengan pasaraya,aku beli jelah dengan uncle tu..Sekali beli memang selalu ambil 2 tin.Murah la kiranya kat situ.
Takat ni,dah 4 bulan jugaklah aku beli.Bayangkan kalau sebulan tu aku beli 4 tin.So korang kira sendirilah dah berapa tin aku beli susu tu sepanjang 4 bulan si Awfiyah tu.
Jalan-jalan dengan Nur awfiyah,masuk butik baby area tempat aku jugak,tapi jauh sikit dari kedai uncle tu.,saja tengok susu,harga RM55.50.So aku fikir baiklah pergi beli dengan uncle sebab harganya baru RM54.50,nak beli sekali dengan cereal Nur awfiyah..Baru bulan ni start makan cereal.Terus balik dan singgah kedai uncle tu.Sekali tengok harga susu tu rm58.50..Hambik Ko!!!..Ni namanya cekik darah..Wah..mentang-mentang la aku selalu dok pulun susu tu.Sesenang kau je pulak nak naikkan harga ye.amboi-amboi…Oh..lupa nak mention susu kat sini..
Nur awfiyah guna susu Similac LF.Yang aku beli tu berat baru 800gram.
Similac LF kalau ikut pasaraya baru RM54.50
Nur awfiyah dah start makan ni.
Lebih memeranjatkan aku,beli tin yang kecil,harga rm10.90 berbanding bulan lalu,masa aku beli dekat pasaraya harga rm10.90 untuk tin yang BESAR!
OK FINE!!!!..Lepas nie jangan haraplah aku nak kekedai Uncle tu..Wah..main taktik kotor nampak..Ingat aku kesah ke ,ko nak naik harga…banyak lagi kedai dan pasaraya yang jual harga leibh murah tau..Nak ambil untung pun agak-agak lah kan..Ni sampai Rm4 ko nak kebas,,bukan dah dapat untung ke dari situ,..Nak untung lagi..Patut ler cepat kaya..Jangan sampai kayap dek sumpah ngan orang dah la ye UNCLE.
Sakit pulak hati kita.Nasib baik lah aku dah malas nak singgah pasaraya lagi.kalau tak,tak hengen aku nak beli kat kedai Uncle tu..
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE