Challenging post

Cabaran 30 Hari – Hari Ke 14 | Cerita kasut Saya

Assalamualaikum
emmm…apa pulak nak cerita untuk cabaran hari ke14  ni ye..emmmm…memang tak tau nak tulis apa pasal kasut..hehehe..
Istimewanya pasal kasut??emmm..tak kot..ooo..ok..aku cerita pasal kasut sekolah.Kegunaan aku untuk ke sekolah..
Jenama apa kasut sekolah korang dulu ye..
Meh nak habaq maiii…
Dulu masa aku sekolah menengah,memang banyak yang tengah fofular…Antaranya converse dan All-american,Spark pun popular jugak masa tu.
Converse dengan Spark dulu mahal jugak,Yang murah bagi aku adalah ALl-American la..Takat macam aku nie pakai All-american pun boleh la..Kalau nak pakai kasut converse,memang kumpul duit raya la nampaknya..
Tapi mak aku gemar sangat belikan aku kasut spark..yang  tapak tebal tu..iskk.iskk..tak suka aii tau.Lebih suka All American atau converse je sebab baru nampak macam budak sekolah yang nakal..hehehee…
Cerita pasal ksut nie,setiap tahun mesti tukar 2 kali..Tapi kekadang kalau elok lagi ,mak tak kasi tukar..membazir katanya..iskk…sedih..kawan-kawan semua dah show off kasut baru..takkanlah aku nak pakai kasut lama kan…Mak selalu pesan,Kasut dah koyak baru boleh tukar baru..cittt…Masa sekolah dulu,manalah nak fikir orang tua kita ni susah ke tak cari duit..Nak itu ini semua nak cepat…Kalau boleh nak time tu jugak kan..
So,untuk dapatkan kasut baru,korang tau tak apa yang aku buat…Ni aku je yang buat tau…aku guntin kasut aku bahagian kain kasut tu,supaya nampak dah terkoyak…lepas tu aku conteng kasut aku tu supaya nampak buruk…Pakai selipar pi sekolah..Dua hari lepas tu mak tanya kenapa kasut jadi macam tu,aku cakap lah kat mak kan,kasut tu dah koyak..tak boleh nak pakai..hehehehe..
Petang tu jugak dapat kasut baru + stokin baru lagi…yeaayyy..esok baru lah kan geng2 sibuk usha Bau Kasut baru beb!!

emmmm..bila teringat pasal cerita kasut aku dlu tu rasa nyesal buat mak macam tu kan…saja nak pekena mak..kesian kat mak aku..Harap dia ampunkan dosa anak dia nie..hehehhe..
kiranya tulah kot ceita pasal kasut aku…ok..selamat bercuti semua….Hari nie aku bercuti kat kampung..agak-agak korang nie autopublish tak…hehehe…kat kampung line semput..siap-siap buat entry sebelum bercuti..agak-agak aci tak..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *