cabaran 30 hari,  kelabbloggerbenashaari,  kisahsidairy.com,  pendidikan

Cabaran 30 Entry : Hari 7 : Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda

Assalamualaikum
sumber:google
occay….nak buat karangan sikit pasal Sejauh mana kepentingan pendidikan tu pada aku.
Siapa kata pendidikan itu tak penting…Walau dari mana pun kita berasal,asal kita ada pendidikan,nescaya kita akan berada diatas…betul tak…Kalau kita takde pendidikan,Zero katanya,dimanakah kedudukan kita dalam kerjaya dan kehidupan..
Memang kalau kita takde pendidikan kita masih boleh hidup,tapi untuk mendapat sesuatu yang kita inginkan,tanpa pendidikan,orang takkan pandang kita..Pendidikan ni merupakan tunjang utama dalam pembangunan sesebuah negara.Negara juga memerlukan mereka yang berpendidikan tinggi dalam membina sesebuah negara yang maju…betul tak..
Menuntut ilmu tu kan salah satu fardu yang wajib bagi setiap orang..Bila kita berpendidikan,kita akan menolong keluarga kita dari kepompong kemiskinan..Mengubah nasib keluarga kita..Nak cari kerja yang  bagus-bagus pun kena ada pendidikan yang bagus..Kalau kita takde pendidikan,takkanlah orang nak ambil kita sebagai SOmebody kan,,
Betul tak apa yang dia cakap…(sumber:google)
Memang banyak ujian untuk kita mendapatkan pendidikan yang baik..Sentiasa mengingati Allah swt dan berdoa untuk dipermudahkan urusan kita semasa menimba ilmu..
Nasihat aku untuk remaja dan mereka diluar sana,jika ada kemampuan,jangan pernah untuk menimba ilmu..Kerana ilmu itu tidak ada penghujungnya sehingga ketitisan nafas yang terakhir..
fuuuhhhhh…..penjelasan yang tak berapa nak panjang,sebab idea banyak kali lari dari otak..sibuk nak fikir report tak siap lagi hehehe.,.
kot lah korang rajin kan…meh la singgah tengok entry aku dari cabaran yang pertama

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *