Showing 54 Result(s)
BLOG RANDOM

Selamat Pagi Sabtu

Assalamualaikum Sumber:google Rasa macam malas je nak kerja hari nie.Tapi bila fikirkan hari nie masa bekerja hanya setengah hari,rasa sayang pulak nak bercuti..Bangun lambat sebab kemalasan yang melanda…Lagi pulak Nur awfiyah sedap peluk ummi dia,,tu yang rasa macam malas nak lepaskan dia.. Plus,kakak ipar dari Melaka datang bertandang kat rumah,ingatkan nak sambung beraya petang nie di rumah sanak saudara belah suami pulak..Walaupun ramai sanak saudara belah suami di Melaka,tapi ada …

Nagging

Baju Raya Tak Siap

Assalamualaikum Sakit Hati?????Memang sakit hati bila baju yang dihantar ke kedai jahit tak siap..Dah hantar baju tu sebelum puasa lagi..Tapi tak taulah macam mana boleh tak siap..Nak salahkan sape..??Mesti la salahkan orang kedai kan..  Ceritanya bila masuk puasa,cubalah tanya-tanya orang kedai samada dah siap ke belum..Tapi bila tanya tak siap..Katanya suruh ambil hari ahad petang..Lagi sikit je nak siap..Katanya.. Tapi bila petang ahad nak ambil baju,tiba-tiba tukang jahit cakap,dah tak …

lifestyle blogger open house selamat hari raya syawal

Open House kembali!!

Assalamualaikum Bila dah masuk seminggu beraya,bermulalah Open House di mana-mana..Open House aka rumah terbuka nie memang wajib dan tiap-tiap tahun ada saja yang buat..Macam tahun lepas,berkesempatan la untuk aku dan en.husband buat Open House nie..Tapi rasanya tahun nie kami tak dapat nak buat kerana tak terkejar rasanya..Sejak ada Nur awfiyah nie,masa lebih banyak kepada dia je..Tak sempat pulak nak memasak untuk Rumah terbuka tu nanti.. Baru 5 syawal,dah dapat undangan …

selamat hari raya syawal

Dah Mula Bekerja..

Assalamualaikum First day bekerja…Terasa seronok perjalanan ke tempat kerja..Mana taknya,Jalan lengang sangat-sangat…Mood nak pi bekerja pun ON je..Walaupun rasa tak berapa nak seronok sebab en.husband masih lagi bercuti hari ni. Ketiadaan entry selama bercuti raya nie,Internet langsung takde kat kampung..Mybe sebab ramai sangat yang guna internet sampai nak loading pun lembab sesangat.. Last-last idea-idea untuk up entry terpaksa ditangguhkan jugak akhirnya..Semalam baru balik dari kampung.Penat masih lagi terasa,tapi ambil mood …