kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  motherhood,  nur awfiyah,  PARENTING

Nur Awfiyah Dan Pandai Layan Cerita

Assalamualaikum
Petang-petang nie sebelum waktu punch card,saja nak up cerita pasal gugirl bambam tu..Amboi..amboi..sekarang nie bila mengaruk je,mulalah kaki dia mengais dengan lajunya..Nanti aku upload video dia..
Boleh pulak video tetiba corrupt bila masuk ke PC nie..Entah pape je kan..occaylah,back to our subject for this entry,CIk fiyah nie dah rajin nak tengok tv..Tengok benda-benda yang bergerak-gerak..Dah boleh beli Doll,tapi tak nak beli sebab takut nanti dia kena batuk-batuk pulak..Bila dapat keluar rumah,tengok kat luar rumah tu,riuh sungguh mulut dia…
Kalau dengar je bunyi tv mulalah mata dia tertancap kat skrin tv.Sungguh khusyuk nak tengok tv…Saja hari tu bukak kan Upin-Ipin untuk dia..Wah..kemain lagi menyenget minah tu..Nak tengok upin ipin punya pasal.
Kemain lagi layan upin ipin tu kan…

Bila upin ipin tu tak bergerak,mulalah dia yang bergerak..
Satu lagi dah jadi kemestian apabila dia bermain nak tidur…Dah macam bantal busuk pun ye..Tapi bukanlah bantal busuk yang dia kelek..Tunggu..next entry aku cerita ea..
Tak berapa nak occay hari nie sebab kat tulang belakang nie rasa sakit je..Tak taulah angin ke,atau salah tidur..Dok kerana melayan minah sorang tu,tengah malam buta sibuk nak ajak main-main,,As usual bila orang tak layan dia,maka bermualah jeritan tarzan dia  tu..hehehe..
Last-last ummi dia tak dapat nak tidur dengan lenanya..
***Nur awfiyah dah masuk 4 bulan,tapi still tak meniarap lagi..tapi dah mengereng…Nak tanya korang la kan,bila agak-agaknya umur anak korang masa dia meniarap..Ke memang ada sesetengah budak macam tu.lambat nak meniarap…sangat risau bila,nenda dia selalu tanya dan bandingkan dengan anak-anak orang lain..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *