entry merapu,  kisahsidairy.com,  monday,  nur awfiyah

Entry For Monday

Assalamualaikum
sumber:google
Selamat hari isnin semua..Pepagi ni saje nak warm up sebelum idea-idea untuk menulis hari nie dikarang sebaiknya..ececehh..pemahaman dan tatabahasa kena betul..macam ler selama ni tulis entry berpandukan pemahaman dan tatabahasa..Tak tau semuanya nak dilanggar..adeh…
Semalam bawa Nur awfiyah pi open house…Merengek je anak dara sorang tu sampai tak sempat ummi dia nak merasa segala jenis makanan…amboii…ummie dia nie memang tekak besar..pantang nampak makanan..semua nak rasa..Dah macam tekak babah dia dah..
Dapat pergi dua buah rumah je malam tadi..Semua kawan en,husband…Itupun yang dekat2 je..maklumlah..malam-malam nie tak boleh lama-lama sangat..Tak memasal je awfiyah bukak baju malam-malam buta.,.anak dara sorang nie kalau lelama sangat kat rumah orang ,itulah kekdahnya..Bila dah start nangis,kenalah bukak baju..sebab bila dia dah nangis panjang-panjang,mulalah berpeluh satu badan..Mulalah air mata membasahi baju dia..Mulalah dia rasa tak selesa..Last but not least,mulalah ummi dia nak angkat punggung..Balik terus..
Saja ajak dia memalam tu,nak biasa-biasakan dia..biar dia selesa kalau pi rumah orang..tak ler ummi dia kena duduk rumah je…ngengada tau ummi dia nie..padahal ummi ngan babah dia nie kaki jalan..
oklah…need something to do…ececeh…speaking pulok..teringat cerita Spain Uols malam tadi..hahaha..kelakar habis..walaupun cerita dia sempoi..tapi betul-betul mencuit hati..
oklah..till meet u ols shortly..
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE