food,  kisahsidairy.com,  kuaci,  lifestyle blogger

Kuaci Berhantu

Assalamualaikum
Ngeri tak korang baca entry aku nie..Takpe..abaikan…aku karang cerita lain dulu supaya korang tak suspen pape ek..Tak sempat nak snap gambar bekalan makanan untuk department aku nie..Setiap bulan kitorang akan collect rm10 setiap seorang untuk pembelian makanan.tu pun ada jugak yang bagi lebih
Department QA/QC nie hanya ada 6 orang sahaja..Boss,dua orang QA,Safety dan seorang Asst Project.and of course ler ada bunga sekuntum penyeri bilik nie iaitu aku..hahahtu jerlah…Company kecik,orang pun tak ramai..
Apa yang selalu kami beli setiap bulan? of course la makanan seperti maggi,biskut-biskut dan minuman 3 in 1 milo,nescafe,teh dan jugak gula…Inilah stock yang memang sentiasa ada dalam cabinet..Pantry??Non hado ye..Nak makan semua atas meja sendiri…Nak tido pun atas meja sendiri.,..hehehe
Eh…sebenarnya tajuk tu dah lari dah dari apa yang aku nak tunjukkan..
Nih…nak tanya korang..sape suka sangat dengan kuaci…angkat tangan sekarang..aku nak kira nih..Nak bagi duit raya..hua..hua…
Sebut pasal kuaci nie,aku pasti ramai yang sukakan..termasuk aku..Semalam bila bershopping,terambil kuaci nie..ececeh…ayat terambil occay..padahal setiap kali shopping mesti ambil yang besar nih..
Aku ni,bila dah start makan kuaci,memang payah nak berhenti melainkan kuaci tu dah habis..Kekadang tu sampai bibir ni rasa kebas dok makan kuaci..hantu kuaci betul kan…siapa yang makan kuaci tu jadi hantu ke..hehehe,,takdelah..tu cuma perumpamaan untuk orang yang suka sesangat dengan kuaci nie..
Stock makanan dah banyak,so dah tak payah nak keluar makan kat luar…Hari-hari makan kat luar,maunya kurus wallet aku nie..adeh…
Back to work..ada keje yang tertangguh..bye..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *