selamat hari raya

Minggu Beraya

Assalamualaikum
Musim beraya sekarang nie.sibuklah sana sini memenuhi jemputan Open House dan mengunjungi kawan-kawan dan saudara mara yang dekat..
Sekarang nie,setiap malam ada saja tetamu yang datang beraya..Alhamdulillah…Tetamu tu orang kata rezeki..Rezeki untuk Nur awfiyah le tu…dapat duit raya la katakan…
Disebabkan hari-hari menerima tetamu,haruslah buat persediaan awal kan..Bukan persediaan memasak bagai,hanya persediaan kuih raya dan juga air je..Untuk rakan-rakan yang berkumpulan dan sanak saudara je aku sediakan makanan berat..Tapi tak berat la sangat  setakat bihun goreng atau mee kuning je.Air pulak aku memang dah siap-siap buat air gula sirap pandan..Senang nanti kalau tetamu datang,tak payah la nak tunggu lelama sangat..Tinggal bancuh je kan.
Semalam memang takde satu entry pun aku hasilkan sebab bercuti..Satu hari melayan Nur awfiyah…Dah pandai nak bergolek-golek si bambam tu…
warm up entry ni…tetiba idea hilang dek kerana kuih raya ni..
Si bambam yang nak masuk 4 bulan ni.
si bambam umie
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE