food,  kisahsidairy.com,  luncheon

Dah Lama Nak Makan Nasi Ayam Penyet

Assalamualaikum
Petang-petang macam nie,sibuk nak update pasal makanan..lantak pi lah…Janji dah tunaikan hasrat tekak berbulan lamanya…Eceh….berbulan la sangat kan…
Kelaparan tahap gaban pepagi tadi membawa ke tengahari...Dok pujuk opismate lunch hari ni.Apa taknya…tak sempat nak beli breakfast pagi tadi..Selalunya kalau aku beli breakfast,tengahari tak keluar makan pun takpe…Nie dari pepagi buta asyik telan kuih raya..Mana nak larat sampai ke petang..Nak taknak layan jugak si tekak nie makan..
Diet?? takde…badan dah kurus sikit…so,xpayah nak diet sesangat..Janji jangan makan malam…tuiii tak??
Memang pebret aku Nasi Ayam Penyet nie..Kalau sebulan tu adalah sekali dua..Tapi kekadang takde langsung..Kalau hari-hari pekena ayam penyet ni,mau muka macam ayam..Lagipun kalau ler hari-hari kerja aku makan kat luar,mau kurus poket  wallet aku nie..
Dengan penuh keazaman aku ajak si Sida HR tu makan…hehehe…dia baca kot entry nie..Sempat suruh ida snap gambar  makanan tengahari tadi…Harga untuk sepinggan Nasi Ayam penyet + air adalah Rm7.20 kot…tak ingat pulak…hahaha

Thanks sida,tangkap gambar nie untuk akak…lawa beb gambar nie…iyo ler…pakai aipong…opkos ler kan..

Nak beli sebijik nanti..hahah…ko mampu…Yang best ayam dia tu…sodap…garing dan menyelerakan…tapi yang tak best sambal dia sikit…Kalau dlu dia letak dalam botol sambal tu..Disebabkan ada customers macam kitorang yang boleh membankrupkan diorang,diorang letak ler sikit dalam bekas tu..Kalau dalam botol,memang separuh kitorang kerjakan…sedap ooo walaupun tangan bau belacan..
Alhamdulillah..kenyang sampai ke petang…balik dah tak payah nak makan..eh..eh..en,husband pulak kang baca entry nie..balik mesti kena perli..hahaha…sorry ye…nanti u belanja i makan pulak…I memang dah lapar tahap kronik tadi…
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE