Showing 38 Result(s)
kisahsidairy.com RANDOM Sharing

Biduanita Negara Sharifah Aini Meninggal Dunia

Assalamualaikum Daripadanya kita datang,dan kepadanya kita kembali..Kembalinya allahyarhamah Sharifah Aini di bulan Mulia ini..Alhamdulillah..Beliau disahkan meninggal dunia pada pukul 1.26 pagi akibat jangkitan pada paru-paru. Memang lately nie jarang dengar khabar tentang beliau kan..Rupanya beliau dah lama sakit..Tu yang kurang aktiviti nyanyian.. Memang aku sukakan nyanyian dan lontaran lagu-lagu beliau..Syahdu dan mendayu-dayu.. Semoga anaknya Aliff omar tabah menghadapi dugaan ini…Al-fatihah untuk beliau dan mereka yang telah meninggalkan kita baik lama …

kisahsidairy.com nur awfiyah PARENTING

Lesu Tidak bermaya

Assalamualaikum Taulah bulan puasa,otak pun lemau je nak fikir pasal blog dan entry..hanya blogwalking dan join mana-mana segmen yang dijemput..Segmen-segmen yang mudah untuk di follow..Maklumlah,kat opis nie memang tak diberi kebenaran untuk berfacebook..so kalau ada GA yang minta like tu,memang aku tak join la..bukan berlagak,cuma tak boleh nak like..kang kalau join tapi tak like ,rasa macam menipu pulak kan..facebook hanya dirumah sahaja..Plan internet kat phone dah lama tak masuk..Rasa malas …

INFO kisahsidairy.com Sharing TIPS

Kelebihan kita Berpuasa Untuk Kesihatan

Assalamualaikum Alhamdulillah…Dah masuk hari ke lima kita berpuasa..Macam terlalu cepat masa berlalu kan..Alhamdulillah,takat nie takde lagi tinggal puasa..Cuma tinggal terawih je..Sedia maklum la kan bila dah ada anak kecil nie.En.husband pun tahun nie tak dapat nak terawih jugak kerana kesihatan Dia..Insyallah,dah pulih kakinya nanti,berterawih la dia..Moga Disembuhkan penyakit yang datang kepadanya Insyallah..amin sumber: google Sebenarnya banyak kelebihan berpuasa yang kekadang kita lupa dan tak pernah ambil tahu..Tapi kalau ikutkan semua …

kisahsidairy.com

Menjadi Rutin Harian Ke Bazar Ramadhan

Assalamualaikum Saja nak membebel petang-petang ni.Mengisi masa lapang saat menunggu jam terpacak 4.45 petang.. Siapa suka pergi bazar Ramadhan nie…Of course ada yang suka dan ada yang tak suka kan..Sebabnya..aku rasa korang mesti tau kenapa.. Rasa nak membebel petang-petang nie dengan harga makanan yang ada kat bazar Ramadhan tu.. Sebelum tu,aku nak bagitau kat korang kenapa rutin setiap hari aku adalah pergi ke Bazar Ramadhan tu Kalau ikutkan hati nie,memag …

kisahsidairy.com RESEPI

Resepi Serawa Pulut Durian

Resepi Serawa Pulut Durian | Kalau sebut pasal durian ni, ramai peminatnya tau.Nak-nak pulak Durian tu dah dijadikan serawa. Pekena pulak dengan Pulut kukus memang terbaik.Bila ada durian depan mata, dan puas makan gitu je, maka terjadilah serawa pulut durian. Resepi serawa pulut durian dan pulut kukus¬† memang dah sinonim dalam masyarakat melayu.Tak terkecuali cina dan india di Malaysia ni.Dan ia adalah salah satu menu manisan yang paling umi suka …

RANDOM

Resepi Serawa Pulut Durian

Assalamualaikum sumber gambar : sini Musim durian di mana-mana sekarang nie.Ingat lagi lagu Mr.OS tu tak…Oh doyan,tu…heehe….cer google lagu tu kalau nak dengar..So bila dah tetiba musim doyan nie,Keluarlah segala jenis resepi tentang Doyan ye..Doyan crepe,pulut Doyan..Dan yang nie..Serawa Pulut Doyan..hehe Tetiba entry pasal resepi hari nie..hehe…Sebenarnya dah lama teringin nak buat Serawa Pulut Durian nie.Tapi masa sangat terbatas dengan adanya baby.Tapi lagi,nak jugak buat weekend nie.Punca aku nak buat …