Showing 38 Result(s)
RANDOM

Belum boleh balik

                                                                                Assalamualaikum Sebelum tunggu waktu berbuka ni, ambil masa sikit ank up entry.takde cerita lain melainkan cerita nur awfiyah aku tu..jngan korang bosan da ler, tapi kalau korang bosan, tak dapek den nak nolong yerk., Emmmmm, harapkanlah dapat keluar hari ni, tapi hampa bila doktor kata tunggu satu hari lagi, Tak sanggup dah nak tengok nur awfiyah asyik kena cucuk je, masuk nie dah 5 kali cucuk..sabtu lalu, nur awfiyah …

PARENTING

Nur Awfiyah terpaksa ditahan!!

                                                                             Assalamualaikum Hari ni masih bermalam di hotel ni ke.? Hotel budget milik kerajaan ni, sungguh tak selesa bila kaum penjaga menjaga anak mereka yang sakit kan…hehehe.hotel budget yang aku maksudkan tu adalah Hospital…sungguh tak  lena nak tidur malam tadi..Nak je aku tidur kat sofa ni, tapi disebabkan nanti Nur Awfiyah berjaga, satu hal pulak nak kena bangun.Last2 terpaksalah tidur sekatil yang comel dengan dia. Nur Awfiyah admitted petang semalam, …

persiapan ramadhan salam jumaat Sharing ZAKAT

Kewajipan Dan Kelebihan Zakat Fitrah

Assalamualaikum Kewajipan menunaikan zakat fitrah dikenakan ke atas setiap orang yang dikira masih lagi mempunyai makanan yang mencukupi bagi dirinya dan tanggungannya di Aidilfitri. Kewajipan kita menunaikan zakat fitrah dinyatakan oleh Saidina Umar RA berdasarkan sabda Rasulullah SAW yang bermaksud :- ” Sesungguhnya Rasullullah SAW mewajibkan zakat fitrah daripada muslim, baik hamba atau merdeka, lelaki atau perempuan, iaitu sebanyak segantang kurma atau gandum ” ( Hadis riwayat Bukhari dan Muslim …

kisahsidairy.com salam jumaat Sharing

Keep Pray For MH17

Assalamualaikum Sumber :fb Selamat Pagi,Di hari yang mulia ini,mendapat berita yang sangat menyedihkan bagi rakyat Malaysia.Pesawat MAS MH17 dilaporkan terhempas Di Ukraine berhampiran sempadan Russia. Pesawat Itu dalam penerbangan dari Armsterdam ke Kuala Lumpur dengan membawa 280 penumpang dan 15 anak kapal. Lokasi  terakhir pesawat MH17  sumber :sini “Pesawat Boeing 777-200 Malaysia Airline Penerbangan MH17 berlepas dari Amsterdam pada 12.15 pagi (waktu Amsterdam) pada Khamis ke Kuala Lumpur itu dijadual …

kisahsidairy.com lifestyle blogger

Kad Raya Dari Shida & Kak Suria Amanda

Assalamualaikum Nak up entry ni dari dua tiga hari lepas,tapi disebabkan banyak hal yang perlu di settlekan,terpaksalah tangguh dulu untuk up cerita nie. Kad raya nie dah dari hari ahad kot sampai kat rumah..Ni pun baru lepas ambil gambar..hehehe…Yelah,entry tanpa gambar nie kurang sikit perhatian dari readers…Tapi kalau ada entry bergambar,mesti ramai suka…betul tak.. Oklah..tamo panjang ceritanya nie,takut korang bosan lak nak baca.. Kad raya kali ni datangnya dari  Blogger …

kisahsidairy.com

Apa akan terjadi Jika??

Assalamualaikum Alhamdulillah…dah nak hampir sebulan jugak kan kita berpuasa,tinggal minggu depan je kita berpuasa kan.. Macam mana persiapan raya korang…Alhamdulillah,kita bersederhana ye dalam menyambut perayaan Aidilfitri nanti.. Meh sini aku nak cerita kejadian yang berlaku pagi tadi,semasa dalam perjalanan ke tempat kerja..Dalam hati ni berdebar-debar,takut,semuanya ada…Macam-macam dok fikir apa akan terjadi jika benda tu berlaku tepat kena kat aku.. Subhanallah,Allah sentiasa akan menguji umatnya didalam saat-saat yang paling genting.Makcik aku …

kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah PARENTING

Nur Awifyah Demam lagi

Assalamualaikum Masuk halfday hari nie..Bawa Nur awfiyah pi klinik..Dari semalam aku bercuti sebab nak jaga sendiri anak yang demam tu..Masa hari selasa tu ari,tanda-tanda demam tu dah ada..Asyik merengek je.Hidung pun dah sumbat,ada jugaklah batuk-batuk,Mybe kahak banyak kot..Terus bagi ubat demam.Takut terus melarat..Masalahnya malam je mulalah demamnya agak panas…Dah risau tahap gaban jugak la…Petang semalam ada tanda-tanda kebah. Tapi bila pukul 2 pagi,aku terjaga sebab dia dah mula nangis-nangis.Suara awfiyah …

kisahsidairy.com sampul duit raya semangat nak raya

Sampul Duit Raya Dari Public Bank

Assalamualaikum Memang tiap-tiap tahun akan dapat sampul duit raya nie dari Public bank..Save sikit,tak payah nak beli bebanyak tahun nie..Al-maklum la..makin lama makin bertambah isi keluarga…hehehe Tahun lepas warna agak kureng sikit la..Tapi untuk tahun nie aku suka sebab warna soft blue gitu.. Dapat 3 pack je..tak de lebih-lebihnya…Tahun lepas dapat ler lebih sikit..Tahun ni mybe diorang off Budget kot.. Alhamdulillah..orang dah bagi kan..terima je dengan seikhlas hati..cewahhh… Kalau tahun …

kisahsidairy.com Sharing

CPU Rosak!!

Assalamualaikum Pepagi isnin dah membusykan diri dengan kerja-kerja yang tertangguh..Dek kerana Boss tak datang kerja berhari-hari,kenalah bertangguh kerja-kerja tu..Apa taknya ,tinggal approval dari dia je untuk siapkan dokumen dan terus di Bindingkan..Dan bagi kat customer..Lepas tu baru lah boleh sambung nyanyi lagu raya..hehehe.. Kalau aku bagitau korang windows apa yang aku pakai dan berapa MB ram yang aku guna,mesti korang gelakkan aku..Sejak masuk department baru nie,AKu menggunakan PC yang menggunakan …

INFO kisahsidairy.com learning motherhood nur awfiyah Sharing

Teknik Urutan dan Sentuhan Kaedah Johnson’s Baby

Assalamualaikum Lebih banyak perlu belajar untuk melihat perkembangan Nur awfiyah agar membesar seperti bayi dan kanak-kanak yang dilahirkan cukup bulan..Memang kalau ikutkan pengalaman-pengalaman ibu-ibu yang ada bayi pramatang nie,boleh dikatakan pembesaran bagi bayi pramatang nie lambat sikit. Aku sedar pun masa pi checkup hari tu,bila Nurse tanya apa yang Nur awfiyah boleh lakukan setakat nie.Aku cuma cakap la tindak balas dia apabila bercakap ngan dia..Bila tanya mengiring sudah atau belum,of …