kisahsidairy.com

Kerana Ubat Batuk!!

Assalamualaikum
google
Hari rabu hari tu,aku amik mc ..sambung lagi cuti dari start jumaat awfiyah warded..Mungkin batuk tu berjangkit kat aku pulak..Ataupun sebab banyak sangat sedut gas nur awfiyah…Masa kat hospital tu,memang setiap 6 jam awfiyah diberikan gas untuk mengurangkan kadar kuman dalam paru-parunya..Penyakit ni akan hilang secara semula jadinya..kata doktor la..
Tapi peliknya masa pi klinik swasta,doktor kasi ubat batuk kat dia.Masuk hospital pulak,takde nya nak bagi ubat batuk.Doktor kata baby tak sesuai untuk makan ubat batuk nie.Patut ler anak aku ni tido memanjang…Huh!! taknak bagi lagi..Lebih bagus kalau anak batuk,bagi makan madu…Tu orang tua-tua kata occay..
google
Semalam pi klinik,dapat la ubat batuk,antibiotik dan jugak panadol…Balik terus makan..eh!!…hehehe..tak posa ea..pepagi dah muntah-muntah…hadoii..terlepas satu hari posa..
Rupanya..ubat batuk yang aku minum tu sangat-sangat la mengantuk..Nak tak nak tahan jugak sebab siapkan jaudah berbuka puasa…Masak simple yang mungkin je..Tomyam,sayur kangkung dan ikan goreng..
Lepas tidurkan awfiyah,ingatkan nak kemas2 rumah..tetapi mengantuk yang amat sangat sampai tidur pun cakap melalut-lalut dengan en.husband…hahaha…kelakar..tetiba cakap benda yang out of topic nie.
Terpinga-pinga pulak en.husband…
Sekarang nie pun masih terasa kesan dari ubat batuk tu..Hadoiii..Balik nie memang nak kena cari ubat cina jugak la..tu je yang mujarab…memang susah nak baik selagi makan ubat batuk tu..lagi perit tekak aku nie.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE