kisahsidairy.com,  motherhood,  nur awfiyah,  PARENTING

Nur Awifyah Demam lagi

Assalamualaikum
Masuk halfday hari nie..Bawa Nur awfiyah pi klinik..Dari semalam aku bercuti sebab nak jaga sendiri anak yang demam tu..Masa hari selasa tu ari,tanda-tanda demam tu dah ada..Asyik merengek je.Hidung pun dah sumbat,ada jugaklah batuk-batuk,Mybe kahak banyak kot..Terus bagi ubat demam.Takut terus melarat..Masalahnya malam je mulalah demamnya agak panas…Dah risau tahap gaban jugak la…Petang semalam ada tanda-tanda kebah.
Tapi bila pukul 2 pagi,aku terjaga sebab dia dah mula nangis-nangis.Suara awfiyah pun dah agak serak-serak…Hadoii…Hari nie.pepagi lagi dah pi klinik..Ummi dia terpaksa masuk half day hari nie..Kalau ikutkan nak je sambung cuti…Pi klinik dr.Bakuni..handsome orangnya..Muka macam pelakon..ala…sape ntah namanya..Yang aku tau anak Uji rashid tu..lupa pulak namanya…Ok..abaikan..Check demam,dah naik 37..Fuhh…panas tu…Dr.bagi ubat demam,selsema dan batuk..
Balik dari Klinik,ummi dan babah sempat pi pejabat pos dan jugak tukar duit raya..Orang kat dalam bank tu boleh tahan ramainya..Ummi dia of course la duduk dalam kereta je..Malas nak keluar…Lagipun Nur awfiyah tak sihat..Nak pi tempat tu,ramai orang,takut dia tak selesa…Sudahnya dia tidur je dalam kereta..
Hari ni baru dapat update entry..Memang banyak cerita nak dikongsikan,tapi disebabkan kena dahulukan family dalam segala hal,terpaksalah ditunda.,.
Thanks korang yang sudi menyinggah di blog nie semasa ketiadaan entry-entry baru dan juga tuan blognya..
Sempat jap lagi nak blogwalking…Nak settlekan dulu,kerja-kerja yang tertangguh..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *