• Raya Moments

    Salam Lebaran Dari Kisahsidairydotcom

    Assalamualaikum Yang pastinya ramai hari nie last day bekerja.Tapi aku esok masih lagi bekerja separuh hari..Lepas tu dah cabut balik kampung.Insyallah.. Entry khas ini ditujukan kepada rakan blogger yang mengenali tuan blog ini secara rasmi di alam maya ataupun tidak..cewahhh…Nak wish awal-awal kat korang semua,sebab bila dah kat kampung nanti,memang dah tak sempat nak up entry bagai..Bahang raya dah semakin hampir dengan kita… Keindahan beraya nie apabila kita semua berkumpul dalam satu keluarga.Kekecohan di kampung dengan hilai tawa anak-anak dan cucu-cucu mampu membuatkan ibu bapa kita tersenyum kan..Pada hari raya nie jgugaklah kita akan berkumpul adik beradik.Membuat segala persiapan bersama-sama.. Alhamdulillah… Di kesempatan ini,aku ingin menyusun sepuluh Jari memohon ampun…

  • duit raya,  sampul duit raya

    Cerita Pasal Duit Raya Lagi

    Assalamualaikum Bab duit nie memang suka nak cerita..hehehe…bukan sebab mata duitan..Ala…sape tak suka dengan duit..Apa korang buat bila 1st time menerima duit ni selain dari mengucap syukur..Of course la cium bau duit tu kan..Wehhh..Duit pun ada harumannya tau.Haruman tu tak boleh nak dibeli di mana-mana stokis atau kedai minyak wangi di serata asia..Memang special edition punya bau dia…Kalau ada wangian lain dari wangian duit,bagitau kat aku Occay,ceritanya hari rabu lepas kot..Selesai bawak Nur awfiyah ke klinik,ada masa nak jenjalan lagi sebelum tepat pukul 12pm nak masuk kerja..Sempatlah en.husband buat penukaran duit raya kat RHB bank..Excited ko nak tukar ni..nak masuk dalam sampul siap-siap..Nak tag nama lagi siap-siap..takut pulak tertukar nilai…

  • sinopsis drama

    Episode Akhir Ramadhan Jangan Pergi

    Assalamualaikum Pastinya ramai yang menunggu episode last cerita nie kan..Kalau korang ikuti cerita nie dari awal,banyak pengajaran yang kita dapat dari cerita nie.Memang sakit hati dengan jalan cerita nie yang dikarang  begitu baik sekali. Kita tengok,adakah farah dan johan akan kembali bersama semula selepas dugaan yang berat yang menimpa mereka. Sedikit sinopsis tentang cerita nie Farah berkahwin dengan Johan pada usia muda dan dikurniakan seorang anak lelaki, Aidil. Hubungan mereka renggang sejak Johan berkawan rapat dengan Nadia. Tambahan pula, ibu Johan Mariana tidak menyukai Farah kerana menganggap Farah tidak sepadan dengan anaknya.Menjelang bulan  Ramadan, Farah terkejut apabila mendapat tahu Johan mahu melamar Nadia. Pada mulanya, Farah menyangka akan dimadukan, tetapi…

  • kisahsidairy.com,  salam ramadhan,  zakat

    Zakat Dah Di bayar

    Assalamualaikum Jumpa korang lagi kan..Ada ke yang dah bercuti dari berblogging nie..Yelah,..membuat persiapan terakhir sebelum menjelangnya syawal…alhamdulillah… Ada lagi yang belum bayar zakat?? Tahun nie agak lambat en.husband membayar zakat..Dan tahun nie jugak bertambahnya bayaran zakat..Selalunya en.husband akan bayar untuk 3 orang sahaja iaitu aku,dia dan MIL..Dan tahun nie bertambah lagi si awfiyah pulak…hehehe… Selalunya awal-awal lagi en.husband dah bayar..Cuma tahun nie je bayar dah dekat nak penghujung ramadhan.Yelah..Masalah kesihatan awfiyah di bulan nie..Tapi alhamdulillah..dia dahpun sihat..barulah nampak senyuman dan gurauan budak montel tu.. Kalau tak,asyik nak merengek je ngan ummi dia..Susah hati la bila dia dok merengek tak tentu pasal.. Cerita malam tadi,sempat tukar sarung kusyen dan langsir..Masih lagi…

  • kisahsidairy.com,  pattern baju raya pilihan

    Pattern Baju raya Pilihan Korang

    Assalamualaikum Ketinggalan zaman?? Biarlah…ikut keselesaan pemakai kan..Baju raya korang macam mana??saja je nak mengulas tentang baju raya trend sekarang nie..Mungkin aku ketinggalan zaman  atau tidak mengikut peredaran zaman,bila tak memiliki pattern terkini baju raya pattern sekarang nie. Apa yang aku maksudkan tentang tu ek?? Korang tengok tak baju raya zaman sekarang nie,pelbagai jenis pattern yang aku rasa semakin hari semakin gah dengan labuci bagai..Kalau zaman aku,pattern baju tu,hanya pakai waktu bertunang je…Untuk hari raya,takdelah pakai jenis macam tu kan.. pinjam pakcik google..sangat meriah kan…anak-anak dara boleh la pakai…hehe Aku lebih suka memakai jenis kain yang selesa dan menyerap peluh seperti kain cotton.agak-agak ketinggalan zaman tak..hehehe…mungkin aku tak pandai nak berfesyen…

  • blogger,  blogger lifestyle

    Kad raya dari Blogger

    Assalamualaikum Kad raya lagi dari blogger Dayang Deno,Engku Muzahiddin dan jugak zaza  Dari blogger Mialiana,Azhafizah dan jugak Ummi Alhamdulillah…dapat lagi kad raya dari blogger…Thanks sesangat kat korang yang sudi bagi kad raya kat aku…Appreciated sangat2…Cuma tak sempat nak membalas kad raya korang nie ye.Al-maklum la…baru keluar hospital.. Sayang korang ketat-ketat…Tahun depan insyallah,ada kad untuk korang..

  • duit raya,  nur awfiyah,  selamat hari raya

    Duit Raya Pertama Nur Awifyah

    Assalamualaikum Alhamdulillah,rezeki nur awfiyah sebelum hari raya lagi,dah dapat duit raya..Bukan sahaja duit raya,kuih raya,minuman raya,semua dapat… Masa kat Hospital hari tu,MAIJ (Majlis Agama Islam Johor) ada buat lawatan di wad kanak-kanak…Tak tau lah pulak wad2 lain dpat ke tak.. Ada jugak auntie2 ngan nenek kat situ yang bagi nur awfiyah duit raya,takpe…ummi tolong kumpulkan dulu,nanti lepas raya boleh la bukak buku simpanan untuk dia..Insyallah.. Tahun pertama beraya bersama anak…dah rasa seronok pulak..

  • kisahsidairy.com

    Kerana Ubat Batuk!!

    Assalamualaikum google Hari rabu hari tu,aku amik mc ..sambung lagi cuti dari start jumaat awfiyah warded..Mungkin batuk tu berjangkit kat aku pulak..Ataupun sebab banyak sangat sedut gas nur awfiyah…Masa kat hospital tu,memang setiap 6 jam awfiyah diberikan gas untuk mengurangkan kadar kuman dalam paru-parunya..Penyakit ni akan hilang secara semula jadinya..kata doktor la.. Tapi peliknya masa pi klinik swasta,doktor kasi ubat batuk kat dia.Masuk hospital pulak,takde nya nak bagi ubat batuk.Doktor kata baby tak sesuai untuk makan ubat batuk nie.Patut ler anak aku ni tido memanjang…Huh!! taknak bagi lagi..Lebih bagus kalau anak batuk,bagi makan madu…Tu orang tua-tua kata occay.. google Semalam pi klinik,dapat la ubat batuk,antibiotik dan jugak panadol…Balik terus makan..eh!!…hehehe..tak…

  • motherhood,  nur awfiyah,  PARENTING

    Entry Warm Up!!

    Assalamualaikum Wah,…lagi 2 hari nak bercuti..Persiapan perayaan suam-suam kuku je dek sibuk melayan nur awfiyah.Alhamdulillah,hari selasa tuari nur awfiyah dah boleh dischaerged… google Risau jugak nur awfiyah masih lagi ditahan,yelah tak sanggup rasanya tengok dia kena cucuk selalu,kena buang kahak…Kalau korang ada baby yang pernah kena buang kahak,mesti kroang tak sanggup nak tengok masa tu kan.. Banyak entry yang tertangguh dek kerana tu,walaupun nur awfiyah tak sihat lagi sepenuhnya,aku terpaksa jugak ke office..Yelah,nak cuti raya lagi nanti..Tu pun cuti raya kena cut dengan boss…Ape daaaa… Tapi oklah tu,tambah 2 hari lagi bercuti. Semalam pulak ,aku mc sebab batuk-batuk…jangkit nur awfiyah ler tu..Dalam kepala nie macam nak sambung cuti je..hadoiii…Baru semalam…