lifestyle blogger,  nur awfiyah,  PARENTING

Misi Mencari Stroller dan Baby Car Seat

Assalamualaikum
Selamat pagi anak umie sayang,rindu bangat sama kamu!!! Tetiba versi Indonesia muncul.Sejak Nur Awfiyah duduk dengan nenek dia nie,kerap call nenek,tanya Nur Awfiyah buat ape…Jawapan nenek,ok jerk…Tak nangis pun….Tido…hehe…Memang kaki tido Betul anak aku nie.Mana taknya,bila dikejut,mulalah dia merengek-rengek..Lepas tu mulut nak kena ada trompet baru dia senyap…Pipi dah makin tembam melayut umie tengok.Takpelah nak,Janji ko sihat ye..
Bila dah ada anak nie,mulalah umie ngan babah buat perancangan barangan yang harus dan wajib ada untuk kamu nak…
Tapi,korang rasa penting ke Stroller dan Baby car seat ni.??
Bagi aku,untuk ibubapa yang bekerjaya,sangatlah penting untuk membelinya.
Sebabnya,Bila dah dua-dua kerja,mestilah anak dihantar ke pengasuh kan..Kalau pengasuh sebelah rumah takpelah….Kalau yang jauh,nak letak Nur Awfiyah kat mana..??Takkan nak letak dekat seat kereta je kan..Oh Tidak!!
Stroller tu penting gak,bila nak bawak Nur Awfiyah jenjalan,takkan la nak pegang dia…nanti dia sakit2 badan pulak kan..
At least dalam stroller tu dia boleh tidur… ๐Ÿ™‚
Aku pun tak tau ciri-ciri Car seat yang bagus untuk Baby nie..Tapi dah banyak jugaklah yang aku survey ciri cirinya..
Nasib baik stroller adik aku dah bagi pakai..yelah. apa salahnya kan kalau guna yang adik aku punya..Boleh beli barang yang lain pulak..Lagipun bape tahun je nak guna tu..
baby car seat ni memang aku nak beli nanti..Dahpun survey sikit-sikit untuk affordable price tu.
Yang mana agaknya sesuai ek…
Ni ke
atau yang macam nie
atau yang macam nie ke..
Apa pun..aku nak cari yang ada ciri-ciri keselamatan untuk Nur Awfiyah sebab dia kecil lagi..nak cari yang boleh selaraskan tempat duduk dia tu…
Sumber gambar aku ambil dari cik google

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *