Uncategorized

The Liebster awards:By KhirKhalid

Assalamualaikum
Salam jumaat semua.Rasanya fenomena The Liebstar Awards nie dah semakin menular di kalangan blogger kita nie.Aku telah di Tag oleh KhirKhalid untuk segmen nie.
Cuba untuk memenuhi permintaan,sedikit masa diperlukan walaupun dah lama nama aku di Tag.
The Liebster awards
Di dalam segmen nie,aku hanya perlu menjawab soalan yang telah diberikan oleh Khir dan Tag beberapa rakan blogger..Itu sahaja..
so Apa soalan yang Khir telah berikan pada rakan blogger yang di Tag tu
Aku akan jawab satu persatu soalan dari Khir tu ye.
1. Berikan sedikit pengenalan tentang diri anda.
     Seorang isteri dan ibu,memegang title suri rumahtangga sepenuhnya bermula bulan ini dan juga Full time blogger.heheh..baru dapat tittle tu occay.
2. Apakah warna kesukaan anda? 
    Warna kesukaan aku adalah pink..Tapi kalau bab baju nie,mana yang cantik,itulah warna       yang aku suka bangat
3. Apakah makanan kegemaran anda? 
    Aku memang gemarkan spaghetti ataupun pasta..omputeh sikit la kan.
4. Bilakah waktu yang anda rasakan seronok dan sesuai untuk anda berblogging? 
     Sekarang ni dah tak mengira waktu,ada kelapangan,aku akan berblogging..Tapi waktu  
     yang sesuai untuk aku blogging adalah petang dan malam.
5. Apakah sukan kegemaran anda? 
    Sebenarnya dari zaman aku kecik lagi,sukan dan aku terpisah..Sebabnya,masa kecil,aktiviti sukan tak boleh aku lakukan atas nasihat dari dokter.Tapi aku suka main bowling walaupun selalu masuk longkang.
6. Apakah yang anda pernah lakukan bila mengantuk yang tak tertahan ketika dalam mesyuarat, kursus atau seminar yang anda sertai? 
    Nak cakap macam mane ek!!..Bergantung jugak..kekadang aku spare kan gula-gula untuk aku kunyah,Tak pernah lagi bermain handphone dalam bilik meeting.Baik tak aku..heheh
7. Apakah rancangan televisyen dan filem yang anda gemari?
    Entah ek!!Tapi sekarang nie aku suka Channel TLC..masak masak..Filem pulak jarang kot nak tengok.
8. Dimanakah tempat yang paling suka anda lawati di Malaysia?
     So far,setakat nie aku pernah pergi Langkawi je.Tulah yang jauh.Tapi yang aku suka adalah sabah..Tak tau bila boleh pergi.Sbabnya..aku dah tengok kecantikkan alam semula jadi di sana.
9. Manakah negara pilihan yang paling anda suka untuk dilawati selain Malaysia?  
    Aku nak ke Paris…heheh
10. Siapakah aku berdasarkan pengetahuan anda sendiri?
      Yang aku ketahui mengenai Khr Khalid adalah seorang part time blogger,rakan alam maya aku yang rajin menyinggah blog picisan nie,Seorang penceramah Motivasi kesedaran sosial.Suami kepada seorang isteri dan bapa kepada 4 orang cahayamata, warga Malaysia yang kini bermastautin di negeri Selangor Darul Ehsan.(hehehe…Khir tau kat mana aku cilok nie)hi
11. Pendapat anda tentang blog aku ini?
      Soalan ni merujuk kepada Khir Khalid.So far banyak motivasi dan ilmiah yang khir kongsikan tentang isu isu kemasyarakatan.
Fuhhh..dah pun menjawab segala soalan dari khir..Nak fikir pulak soalan yang aku nak bagi dan siapa aku nak tag dibawah nie..Sorry ye kalau tak sudi..hihih
Blogger yang terpilih untuk aku tag adalah :
1) Farah wahyda = http://farahwahyda.blogspot.com
2) Zumal = http://duniazumal.blogspot.com
3) Lya = http://mystiquelolita3298.blogspot.com
4) Cik Anis = http://anisfadliyana.blogspot.com/
5) Hana Jalil = http://justforfund.blogspot.com/
6) Lydia = http://www.lydiamiza.com/
7) Mar Mansor = http://jnjikita.blogspot.com/
8) Fiza Rahman = http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/
9) Nurin = http://nurinafarhana.blogspot.com/
10) Asmar = http://asmarpunyablog.blogspot.com/
occay..dah pun Tag 10 rakan blogger…Sekarang nie soalan yang mudah untuk blogger menjawab soalan aku pulak ye :-
  1. Siapakah Anda?
  2. Apakah nama blog anda ?
  3. Kenapa anda memilih untuk menjadi blogger?
  4. Siapakah orang Yang paling penting dalam hidup anda?
  5. Adakah cita cita anda telah tercapai ?..Kenapa?
  6. Apakah warna kegemaran anda?
  7. Siapakah nama rakan karib anda?
  8. Jenis orang yang tidak anda sukai?
  9. Tabiat yang tidak boleh ditinggalkan sehingga sekarang?
  10. Tempat yang ingin anda lawati? Kenapa?
So,korang..selamat menjawab kertas peperiksaan nie ye.Yang dah menjawab soalan nie sila tinggalkan komen di entry nie.
Sekian..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *