• blogger,  ranking alexa

    Update Ranking Alexa yang Menurun

    Assalamualaikum Baru beberapa hari tak update blog dan blogwalking secara konsisten,Ranking Alexa dah merudum..Adoyaiii..Memang lately nie ,aku jarang nak blogwalking..Mungkin sebab dua tiga hari nie,aku lebih tertumpu pada Nur Awfiyah,Nak tengok lappy kat sebelah pun malas.. Lagilah ulang alik ke rumah baru untuk tengok proses renovation yang dah banyak tergendala..Duit dah 90% bayarannya..Risau jugak..Yelah walau kita kenal macam mana orang tu,tapi kalau dia buat tak elok,susah jugak kan.. Dah…dah…Nak cerita pasal Ranking Alexa yang makin merudum..Ada pulak tanda merah..Menjunam ke bawah arrow tu..Hoho…Mungkin ada silapnya kan.. Biarlah dulu ranking Alexa tu demam,Insyallah,nanti kalau dah bekerja,adalah masa aku banyak untuk blog kan..heheh.. Perbezaan Ranking alexa hari ni dan juga beberapa minggu…

  • nuffnang

    Nuffnang Poll 2.0

    Assalamualaikum Terbaru Dari Nuffnang…Survey  Poll 2.0..Try jugak masuk dalam blog nie..Nak tengok jugak apa result yang akan aku dapat nanti… Aku pasti,ramai yang dah masukkan dalam blog kan..Cuma aku terlambat sikit,Tetapi tetap jugak nak update pasal nie.. Kalau yangbelum tahu pasal nie,korang boleh check Nuffnang Korang sekarang.Dan masukkan dalam blog.Cara-caranya dah ditunjukkan..Just copy dan paste kat dalam blog. Meh aku tunjukkan cara-caranya yang belum tahu caranya.Aku just copy/paste je dari Nufnang nie. Step 1Select Poll 2.0 on the dashboard Step 2Click on “View Poll Result” Senang kan…dah pi buat sekarang nie..Eh!! nie entry autopublish…Aku balik kampung…Selalunya kat kampung jarang dapat update pape..lagipun dah lama tak topup utk internet,, Insyallah,dah keje…

  • blogger,  blogger lifestyle,  Dunia Blogging.Blogger baru

    Dapat Hadiah Dari Blogger Farah Waheeda

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dapat lagi koleksi hadiah dari Blogger.. Sebenarnya hadiah nie dah lama sampai..Rasanya dah 2 minggu..Tetapi disebabkan aku guna alamat company,so hari nie baru ambil. Ada Fridge Magnet Guitar dan pencil tu.. Haishh…Bila tengok hadiah nie,teringat pulak hadiah yang belum sempat aku poskan..Bila nak pos tak taulah,..Kesian mereka menunggu..huhu…Memang dekat sebulan dah terabai..Tinggal nak beli setem je tu.. Thanks Farah dengan hadiah nie..boleh akak kumpul buat koleksi kat peti ais tu.. Jom korang terjah blog Farah Sorry Farah..akak ambil header nie tanpa pengetahuan.. Korang klik Header nie untuk ke blog Farah ye Masih berhutang blogwalking kat blog2 rakan-rakan blogger.. Busy weh!!! petang nie nak bawa Nur Awfiyah Berkhatan pulak…

  • Uncategorized

    Akan Kembali Bekerja

    Assalamualaikum Macam orang baru lepas habis pantang je kekdahnya.Dah nak naik keje bermula bulan Jun nanti.. Macam pelik kan..Kalau korang ingat entry lepas,aku dah bagitu korang yang aku dah berhenti kerja.. sumber : google haha..Tetiba je dah nak naik keje??Memang ada satu kes masa aku nak berhenti masa tu..Ingat memang dah taknak kerja..Tapi pemberhentian aku tu digantung tak bertali.. Biarlah kes nie menjadi rahsia..hahaha…ajer sengal je kan..Tapi kenaikkan aku nanti,terpaksa dah berpindah department. Kalau dulu aku Asisstant Supervisor untuk Store Department,sekarang nie dah jadi pulak QA/QC Asisstant..Entah pape jelah…Biasalah diorang nie,sesuka hati nak pindah-pindah… Redha je lah!! sumber :google Misi untuk mencari babysitter pulak..Kalau ikutkan memang kakak ipar aku yang…

  • blogger,  blogger lifestyle,  nuffnang

    Cashout Nuffnang

    Assalamualaikum Semalam,sudahpun Cashout Nuffnang.Memang niat hati nak suruh beranak banyak-banyak.Tapi ada tujuannya..Rahsia tau..hehehe..Kalau nak beli baju raya pun tak sempat sebab,Kadang-kadang Nuffnang  nie cakap je 30 hari,tapi lebih dari 30 hari…Takpe..Sabr menanti. Boleh la kumpul balik duit dari Nuffnang tu kan..Insyallah..kalau kita rajin,beranak pinak duit dalam Nuffnang tu. Sekarang Baki yang ada kat Nuffnang tu dah Zero. see..dah zero pun Hari nie nak settlekan blogwalking segmen-segmen yang aku dah join…Ada 2-3 segmen untuk aku settlekan untuk balas balik blog diorang..Insyallah..kena settle satu-satu.. Dapat blogwalking pun masa Nur awfiyah tidur.. See u then!!

  • invitation,  nuffnang

    Mamee Chef – Malacca Factory Visit Invitation

    Assalamualaikum Siapa yang dapat emel nie..Wah..bestnya kalau aku dapat menjoinkan diri dalam event ni/ Memang kebetulan aku nak balik Melaka hujung bulan nie.Tapi tak boleh nak join sebab Awfiyah masih kecil lagi..Nak tinggalkan dia dengan Dearest auntie takut pulak meragam..huhu.. Nak tak nak,terpaksalah menolaknya kan.. Kot la Diorang nak adakan kat Pasir gudang ni,boleh la join.hehe..Tunggu Awfiyah besar sikit kot Thanks Kat Nuffnang yang menjemput aku ke Event nie walau tak dapat nak join Korang pulak macam mana..Ada yang join ke.

  • blogger lifestyle,  INFO,  nur awfiyah,  PARENTING

    Info Bayi Pramatang

    Assalamualaikum Meh sini aku nak share dengan korang tentang pembacaan aku tentang bayi Pra matang ni.Disebabkan anak aku dilahirkan tidak cukup bulan atau dikenali sebagai bayi pramatang,aku terpaksalah menggoogle tentang info Bayi pramatang nie. sumber :google Bukan apa,kata orang ,bayi pramatang nie memerlukan penjagaan yang extra dari bayi yang dilahirkan normal atau cukup bulan. Sebelum tibanya waktu bersalin,bayi akan berada selama 38 ke 42 minggu untuk keseluruhan tempoh kehamilan.Nur awfiyah dilahirkan bila dia berada dalam 33 minggu di dalam perut.Jika kelahiran telah berlaku antara 20-37 minggu dalam tempoh kehamilan,ia dipanggil sebagai kelahiran pramatang. Kalau korang nak tau,bayi pramatang ni selalunya akan mempunyai masalah kesihatan berkaitan dengan organ mereka untuk jangka…

  • advertorial,  review product

    Review Product : Fairy Beauty Fairy Blossom

    Assalamualaikum Wanita dan kecantikkan memang tak boleh nak dipisah kan la kenn!!..harus mencuba sesuatu yang baru untuk nampak cantik. Fairy Blossom diformulakan untuk meningkatkan kewanitaan anda,Fairy Blossom adalah padat dengan tenaga untuk memulihara hormon wanita secara semulajadi yang seakan sama dan menggalakkan ketegangan serta pembentukkan payu dara…Korang patut cuba!! 10 Manfaat kelebihan Fairy Blossom nie Payudara Montel dan berisi Menegang dan menaikkan payudara yang kendur Mengentalkan pinggul. Memulihkan pelinciran vagina dan menambah kepuasan seks. Melegakan  ketegangan sebelum haid dan masalah haid Menambah kecergasan dan tenaga Mengurangkan dan melengahkan gejala putus haid(monopaus) Membaiki kualiti tidur dan mencegah kepala angin. Membaiki kesihatan tulang dan sendi menyuburkan badan dengan khasiat vitamin,zat galian,asid amino…