renovation,  Rumah fasa pertama

Bermula Renovation Rumah Part 2

Assalamualaikum
Alhamdulillah…terbengkalai lama pasal kisah renovation rumah ni kan..mana taknya,Sibuk sangat dengan urusan itu dan ini di samping nak mengumpulkan dana untuk renovation rumah,
Maklumlah,Kami yang bergaji sederhana nie,terpaksalah menunggu juga untuk cukupkan wang.Bukan senang kalau dah ada rumah ni.Beban hutang bertambah.Kalau tak berhutang,memang takkan la dapat harta kan..
Ingat tak kisah entry pembelian rumah yang pernah aku ceritakan disini,

KEmbalikan semangat…ho yeh!!

Memang dah lama pun kerja-kerja Renovation rumah ni terbengkalai.Nasib baiklah kami nie tidak menyewa.Kalau menyewa parah jugak..Alhamdulillah…

Nampak tak husband and my mom tu…arkitek tak berbayar kat situ..hehehe..
Untuk kerja-kerja Renovation ni,aku mulakan dengan bahagian dapur rumah.Tak banyak yang aku buat..just nak besarkan sikit dapur tu..Kemudian tukar mozek dapur tu dan baru buat kabinet..

Semua kos untuk renovation nie rm3500.phewww!!…berlengas jugak la nak keluar modal.Takpelah,sikit-sikit..Kalau boleh nak pindah secepat mungkin..tapi tengoklah dulu macam mana..Semua nie sebab mak ngan MIL dah bising,beli rumah tapi taknak duduk.

Bukan xnak duduk,kalau boleh aku nak kumpul sikit-sikit dan buat renovation sikit-sikit sampai full dengan barang2 hasil titik peluh kami berdua..Walaupun gaji kami tak la besar mana,insyallah,nak jugak merealisasikan impian kitorang..Tapi…huhu..terpaksa jugak pindah…Dah penat naik turun tangga.

nanti aku update lagi ea pasal rumah ni…

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE