Uncategorized

Perlu ke Charge 50sen?

Assalamualaikum
Sebagai pengguna,of courselah kita selalu menceritakan ketidak puashatian terhadap service ataupun harga yang dikenakan pada kita.Bukan nak berkira untuk membeli sesuatu,tapi dari sudut lain,kita perlu ambil tahu tentang charge yang dikenakan pada apa yang kita ambil.
Contohnya yang aku boleh bagi adalah,penjualan kad topup yang dikenakan extra charge sebanyak 50 sen.
Mungkin bagi orang lain,apalah nak dikira sangat dengan charge yang dikenakan..Tapi bila fikir balik,kalau 10 atau 20 orang yang membeli,dan dikenakan charge sebanyak itu,of courselah penjual dapat untung kan..
Tuari masa balik kampung,aku beli topup u mobile.Harga untuk topup rm10 itu di campurkan dengan 50 sen .Jumlah semuanya rm10.50.Aku tanya dia,kenapa mesti ada charge 50 sen tu..Dia tak tau kenapa,tokey kata sebab tak ramai orang pakai…Agak-agak ayat dia tu macam nak kena penampar sulung tak.
Boleh tak korang terangkan pada aku,kenapa segelintir peniaga menjual topup dan dikenakan charge seperti ituMungkinlah aku tak tau sebab apa..hihi
Bukan ke diorang dah dapat keuntungan dari pembelian topup kan..So berniagalah secara adil dan saksama..
oklah…layan dulu ketidakpuashatian aku ni…

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *