Nagging,  Uncategorized

Lesen Dah Mati!!

Assalamualaikum
Selamat tengahari semua…hehehe..
Lesen Mati!!!! heh!! nasib baik teringat semalam..habis tu yang aku dok bawak kereta dua tiga hari lepas tu acane..memang bernasib baik takde JPJ buat sekatan.kalau tidak memang free je bagi gaji lebih kat JPJ tu.
Sejak Tarikh lesen mengikut Tarikh lahir diperkenalkan,memang ramai yang tak alert tarikh expired tu.Apa taknya,bila birthday datang dok ghairah terima ucapan orang.Sampai lesen mati pun tak tau
Aku nak suggest kan la,kalau ada nak wish birthday,pastikan korang letak ayat macam ni
“Happy birthday,jangan lupa renew Lesen”

Jadi,hari tu jugak korang pergi ke pejabat pos atau JPJ untuk renew lesen sebelum korang pi sambut bday tiup lilin bagai tu ye.Kang naya je korang keluar duit beli kek untuk JPJ.
Itu dah terjadi Pada En.husband..hahaha…gelak skit untuk dia..Dengan perasaan tidak bersalah dan tak macam muka orang bersalah pun serah lesen tunjuk kat JPJ masa buat sekatan february lalu,Padahal lesen dah mati bulan Januari lagi.Biasalah penunggang motosikal confirm kena tahan punya..hamik ko kena bayar rm40..nasib baik Rm40 kalau la rm400..Tercekik jugak la bulan tu kan..lepas tu bila nak renew lesen,terpaksa buat untuk 2 tahun…Ha!!! kan dah kena.
Ni,terkena pula kat wife dia,cuma bernasib baik tak kena tahan dek JPJ la..Cuma semalam bila ingat  balik birthday yang dah lepas,En,husband berbunyi dah renew lesen or belum..
Dan dan la,hari nie jumaat..pejabat pos tak bukak..kenalah En.husband hantar dan ambil untuk hari ni dan esok.maknanya esok kena buat secepat mungkin..jangan lalai
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE