• Nagging

    Cuti Sakit Hari ni

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Lega sikit lepas jumpa dengan doktor tadi..Cuma paling tak suka selsema nie yang belum kebah lagi.Hidung pun dah melecet sebab selsema…Ikutkan hati hari nie memang tak larat nak kemana-mana.. Tapi fikirkan nak kena juga ambil medical leave,aku gagahkan juga ke klinik.Start kena demam dari balik Langkawi lagi..Entry pasal percutian tu pun aku terpaksa tunda sebab memang tak sempat nak update. Blogwalking pun tak sempat. Harap demam nie tak berpanjangan la.Rindu nak blogwalking kat blog korang. Internet nie makin lama,makin melampau slow.Saja nak sruh upgrade biar laju..Padahal dulu ok jerk.Sejak2 orang TM call sruh aku upgrade baru nielah line buat hal…Komplot ke hapa!! Nampaknya terpaksa jugak upgrade kelajuan internet nie…

  • Uncategorized

    It’s my birthday

    Assalamualaikum Alhamdulillah, diberi lagi kehidupan yang baik dikala usia makin meningkat. Thanks a lot kat rakan rakan yang wish birthday aku hari ni, Semoga semakin menginjaknya umur lagi setahun nie, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Tapi hari nie terpaksa kuarantin kat rumah sebab dari semalam aku demam dan selsema. Eh!!! Cuba korang teka berap umur Ku tahun ni.Sesiapa yang meneka tepat umur aku siap tarikh lahir aku, hari, bulan dan tahun lahir, aku bagi hadiah…Serius ni.. Just komen jelah kat bawah ni.Nanti aku check sapa yang betul menjawab soalan aku ji.. Just komen macam ni je “18 april 2009” Perasan sungguh ko…

  • Uncategorized

    It's my birthday

    Assalamualaikum Alhamdulillah, diberi lagi kehidupan yang baik dikala usia makin meningkat. Thanks a lot kat rakan rakan yang wish birthday aku hari ni, Semoga semakin menginjaknya umur lagi setahun nie, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Tapi hari nie terpaksa kuarantin kat rumah sebab dari semalam aku demam dan selsema. Eh!!! Cuba korang teka berap umur Ku tahun ni.Sesiapa yang meneka tepat umur aku siap tarikh lahir aku, hari, bulan dan tahun lahir, aku bagi hadiah…Serius ni.. Just komen jelah kat bawah ni.Nanti aku check sapa yang betul menjawab soalan aku ji.. Just komen macam ni je “18 april 2009” Perasan sungguh ko…

  • Uncategorized

    KHASIAT DAN KELEBIHAN CUKA EPAL

    Assalamualaikum Ambil dari cik googlw Pernah tak korang mengetahui kelebihan mengambil cuka Epal ini?..baru Sebulan En.Husband menggunakan Cuka Epal ini untuk mengurangkan kolestrol dalam badan..Apple Cider Vinegar  ini salah satu sumber makanan yang sangat popular di barat. Apple Cider Vinegar adalah hasil campuran makanan sunnah seperti madu dan epal. Ianya penuh berkhasiat dengan kandungan fosforus, zat besi, chloride, sodium, kalsium, magnesium, silicon dan florid . Selain mengaktifkan proses penghadaman, bahan lecithin yang yang terdapat di dalamnya membantu meningkatkan metabolisma lemak dan menukarkan lemak menjadi tenaga . Lecithin juga bertindak membantu meningkatkan konsentrasi dan daya ingatan atau memori. Bahan aktif lecithin juga menolong membekalkan nutrien penting kepada folikel rambut sekaligus menyubur dan…

  • percutian,  Top supporter,  Uncategorized

    Cenderahati Untuk Top Supporter Kisahsidairy.com

    Assalamualaikum Korang ingat lagi tak entry aku sebelum pi bercuti..Tuari aku ada bagitau korang nama-nama top supporter untuk Blog aku nie..Top supporter nie adalah rakan blogger yang rajin menyinggah dan memberi komen di Blog aku..Atas usaha sama mereka..cewahhh!!..sedikit saguhati tanda kenang-kenangan untuk mereka yang terlibat. Ole -ole dari langkawi memang aku beli khas untuk para supporter aku nie.. Kepada Rakan blogger yang tertera namanya dalam Top Supporter aku nie diminta kerjasama mereka untuk memberikan  nama/alamat/url blog korang pada aku. korang boleh emelkan kepada : sitirohaida81@gmail.com dengan kadar segera… Link Blog mereka.Kotlah ada yang belum terjah… ~Azhafizah.com ~Khirkhalid.com ~myfirdz-trulylove.blogspot.com ~www.mizzaiza.com ~ceritamayapersada.blogspot.com ~ourmemoria.blogspot.com ~blogashalya.blogspot.com ~sheilashahfiekry.blogspot.com ~duniazumal.blogspot.com ~jnjikita.blogspot.com Terima Kasih tak terhingga untuk…

  • Top supporter,  Uncategorized

    Dapat Hadiah Top komentar

    Assalamualaikum Hari sabtu sudah..Nasib baik hari nie halfday…Tak berapa nak sihat hari nie..Dah agak dah,bila balik dari Langkawi hari tu,memang dah rasa badan macam tak sihat. Balik nie boleh rest sikit..Sayang pulak nak ambil mc memandangkan hari ni bekerja halfday. Yeay!! dapat hadiah dari dua blogger kesayangan aku ni..Thanks atas hadiah-hadiah nie, Dua hadiah nie datangnya dari Mama Maszull Hadiah dari Mama Maszull hadiah dari Asha Lya Thanks sangat coz sudi bagi hadiah nie…suka-suka…Bertambah lagi koleksi dari rakan Blogger. heheh…aku pun ada ole-ole untuk Top Komentar aku nie,nanti aku update ye.. nak sambung kerja yang banyak pending ..

  • advertorial,  Produk,  review product,  Uncategorized

    Sensual Plus Serum Borong Murah

    Assalamualaikum Apa itu Sensual Plus Serum??  Cairan yang mengandungi formula aktif yang berguna untuk memperbaiki struktur kulit.Mempunyai molekul yang sangat kecil dan mampu meresap dengan mudah kedalam kulit.Konsentrasi serum adalah 10x ganda daripada KRIM. Disamping itu juga serum mudah utk di apply ke muka.Tapi seperti yang kita sendiri sedia maklum serum biasa digunakan di salun kecantikan rawatan muka.Digunakan sebelum atau selepas melakukan rawatan muka.Ia juga sesuai digunakan kepada yang gemar menggunakan make up. Sensual Plus Serum 3.8ml Formulated Germany Sensual Plus serum cepat meresap pd kulit, menjadikan kulit yg gebu dan cerah 15 jenis serum sensual plus serum : 1.Hydrating – melembabkan kulit dan utk keseimbangan kulit.sesuai utk kulit kering…

  • Uncategorized

    Menang Cash GA Emas Putih

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Masa bercuti hari tu,tak sangka dapat inform yang aku memenangi cash rm50 dari GA uzu. http://www.kisahsidairy.com/2014/03/ga-mac-2014-by-emas-putih.html Thanks kepada sponsor GA emas putih sebab bagitahu yang aku dah memenangi hadiah cash tu Sebelum nie memang tak pernah dapat cash dari GA yang aku join.. http://www.kisahemasputih.com/2014/03/senarai-pemenang-ga-mac-2014-by-emas.html Thanks kat  yantly lee sebab dah pun bagi hadiah tu…hehehe

  • percutian

    Setelah Beberapa Hari bercuti

    Assalamualaikum Rindu gile dengan blog ni..Nak update masa dalam percutian memang tak berkesempatan..Hari pertama percutian adalah aku update sikit..Masuk hari ke dua memang tak sempat nak update.. Setelah 4 hari bercuti,hari nie aku bekerja dengan penuh SEMANGAT..Walaupun penat tak hilang lagi,aku gagahi jugak untuk ke tempat kerja hari ni.Itupun cuti dah terlebih satu hari sebab aku sampai ke rumah 6 pagi semalam…Nak terus ke tempat kerja memang tak larat la.. Banyak cerita yang aku nak cerita sepanjang percutian aku ni..Ada berita gembira dan ada juga berita duka.. Itu nanti aku akan cerita pada next entry. Kalau korang termasuk dalam friendlist aku di facebook,pasti korang akan melihat notification tentang percutian aku.Dimana…

  • percutian

    Sampai sudah di Bumi Langkawi

    Assalamualaikum Walaupun lambat tiba di bumi Langkawi , tapi bersyukur sebab dapatjugak merasai bercuti di sini. Pengalaman menaiki feri adalah merupakan satu pengalaman yang baru bagi aku.Ini adalah pertama kali aku menaikinya, Memang 1st time menaiki Feri ni sangat sangat menakutkan.Nak nak bila Feri melanggar ombak yang kuat..Bergoyang goyang jugak…setiap kali seperti itu, confirm aku menjerit..Maklumlah ada sikit peel melatah aku.. Ni dah ondway nak balik ke Homesty.Dah melekitbadan dari malam tadi.Tak sempat pun nak mandi. Nak rest sekejap dan sambung perjalanan petang nanti…