Showing 48 Result(s)
tazkirah jumaat

Renungan :Besarnya Pahala Seorang Ibu

Assalamualaikum Ibu,Ibu Engkaulah ratu hatiku Bila ku berduka,Engkau hiburkan selalu Ibu,ibu Engkaulah Ratu hatiku sumber:fb Nabi SAW bersabda kepada puterinya Fathimah R.Anha, “ Wahai Fathimah, jika wanita mengandung anak di perutnya maka para Malaikat akan memohon ampun baginya dan Allah SWT menetapkannya baginya sehari 1000 kebaikan, menghapuskan 1000 keburukannya. Dan baginya pahala pejuang di jalan Allah SWT. Jika dia melahirkan bayinya, maka keluarlah dosa-dosanya seperti ketika dia dilahirkan oleh ibunya dan …

PRODUK REVIEW review product

Review Product : Simple Kind To Skin

Review Product : Simple Kind To Skin| Ini bukan review product tajaan occay..Ini review product yang aku amalkan sebulan yang lalu.. Perkara yang aku suka sangat tentang Product Simple ni adalah 100% Non Chemical. Tak mengandungi apa apa bauan pun. Bermulanya menggunakan Face Wash simple kind to skin nie masa aku pergi ke Negeri Sembilan bulan lepas.Of course aku terlupa nak bawa pencuci muka aku..Terpaksalah ke Guardian(itu je yang dekat). …

RANDOM

Jawapan Kepada Entry Apakah Ini Semalam

Assalamualaikum Selamat Hari Khamis semua..Moga korang ceria dan bersemangat pagi ni..Aku pun hari nie,Alhamdulillah…semangat nak buat OT Semampu yang mungkin…hehehe…Nak simpan budget nak berjalan..So,kena rajinlah OT kan, Berbalik pada Tajuk entry nie,Semalam aku ada publishkan satu gambar dan nak melihat ramai tak yang kenal ubi ni. Entry yang aku publish semalam >> http://www.kisahsidairy.com/2014/02/ww-apakah-ini.html Sebab musabab aku keluarkan entry tu adalah kerana kakak ipar aku yang berasal dari Kelantan,bawak balik Ubi ni …

RANDOM TIPS

Berapa banyak Publish Entry dalam satu masa??

Assalamualaikum Entry nie kira macam entry tak puas hati jugaklah…hehehhe..Maaf terasa. Pernah tak korang publish entry korang lebih dari 10 kali dalam satu masa.. Contohnya macam nie.. Blogger nie  publih entry2 nya dalam satu masa..tersusun cantik je satu page . Taklah semua blogger macam tu.ada lah 2-3 blogger yang buat perkara yang sama.. Tapi bagi korang berbaloi tak kalau publish entry dalam satu masa banyak macam ni.Bagi aku cara tu …

persekitaran

Musim Denggi Menyerang

Assalamualaikum sumber :google Semalam dekat Taman aku je dah dua orang terkena Denggi nie..maklumlah musim kemarau sekarang ni,Nyamuk banyak berkeliaran.. Dan disebabkan ada kes kat tempat aku,so dapatlah habuan penyemburan sehingga dalam rumah..Adoyaii..penat mengemop lantai semalam tak hilang lagi,..Semua perabot dah terkena minyak dari penyemburan tu..Tapi baguslah jugak kalau sekali kala sembur asap untuk hilangkan nyamuk tu..Takut la jugak merebak.. Start penyemburan dalam pukul 7 malam sehinggalah 9 malam..So dalam …

Nagging RANDOM

Perjumpaan Sengalians Kami

Assalamualaikum Cerita hari minggu yang lalu,,walaupun cuma satu hari je berlalu kan..heheh.. Dah Plan awal-awal dengan kawan kawan yang lain nak berjumpa..Ini semua kerana kedatangan rakan dari KL,turun ke JB..tu yang ambil kesempatan untuk ber”together-together”. Nak cerita sedikit di sebalik kawan-kawan aku nie,Perjumpaan kami dahulunya adalah di alam maya ni,membawa ke alam nyata,,Kalau korang nak tahu,group kami nie dinamakan “Sengalians” sebab semuanya sengal,walaupun mereka tergeolong dari golongan mak2 orang dan …

sinopsis novel

Review Novel : Dicintai atau Mencintai

Assalamualaikum Semalam bila dok sibuk jalan jalan kat Popular  Bookstore , dok sibuk sibuk belek novel di situ, berkenan dengan salah satu novel kat situ.. Aku berikan sinopsis sedikit tentang buku ni Tajuk Buku : Dicintai atau Mencintai Penulis : Myra Ameer Keluaran  : Fajar Parker Harga : RM 32.00    “Kata orang, cinta itu manis macam madu tapi baginya, cinta itu lebih manis daripada itu… Kata orang , terluka …

RANDOM

Selamat Berhujung Minggu

Assalamualaikum sumber :google Selamat berhujung minggu untuk korang..Tapi yang berhujung minggu jelah…hehehe..Aku khaskan untuk orang yang bercuti hari nie..Maklumlah,Johor dah bertukar cuti…Ada yang masih mengekalkan cuti hujung minggu pada hari ahad dan ada yang mengubah hujung minggu pada hari Jumaat. Macam orang orang kerajaan bekerja hari nie.Bila dah bekerja tinggallah saya sorang sorang kat rumah..Pepagi dah kemas rumah sebab sat lagi nak pi dating dengan kawan kawan lama..Alahai.lamanya tak jumpa …