• Nagging,  RANDOM

    Pemberian Di terima Seikhlas Hati

    Assalamualaikum Wah..wah..wah…Cik bubbly kita hari nie ber”pink” hari ni..Eh..sesuai sangat shawl tu dengan baju dan kasut..hehehe…Baca Entry dari Cik Bubbly kita nie >> http://www.bubblynotes.com/2014/02/salam-jumaat-have-good-day.html Dah kenyang semua?? hari ni dok pi makan nasi ayam penyet.Itu dah memang kegemaran kitorang..Sape 3 orang tu?? oh…of courselah aku,TB dan sorang officemate kita nie.. Cerita semalam,tapi belum basi lagi la..Ada hamba Allah yang baik hati bagi Apam polkadot kat aku malam tadi,.tu pun nak cerita ada kesah!!!! cerita jugak la… cantikkan bungkusan dia suka tengok…menyerlah warna Dulu pernah juga buat apam polkadot nie,tapi lebih sedaplah kalau ada orang yang bagi..lagi la bertambah kesedapannya..Rezeki….Janganlah ditolak..Dah selamat sampai dalam perut aku nih…

  • tazkirah jumaat

    Renungan :Besarnya Pahala Seorang Ibu

    Assalamualaikum Ibu,Ibu Engkaulah ratu hatiku Bila ku berduka,Engkau hiburkan selalu Ibu,ibu Engkaulah Ratu hatiku sumber:fb Nabi SAW bersabda kepada puterinya Fathimah R.Anha, “ Wahai Fathimah, jika wanita mengandung anak di perutnya maka para Malaikat akan memohon ampun baginya dan Allah SWT menetapkannya baginya sehari 1000 kebaikan, menghapuskan 1000 keburukannya. Dan baginya pahala pejuang di jalan Allah SWT. Jika dia melahirkan bayinya, maka keluarlah dosa-dosanya seperti ketika dia dilahirkan oleh ibunya dan tidak akan keluar dari dunia ini dengan membawa satu dosa pun. Di kuburnya, akan ditempatkan di taman-taman syurga. Allah SWT memberikan kepadanya pahala 1000 ibadah haji dan umrah dan 1000 Malaikat memohon ampun baginya sehingga hati kiamat.” Betapa besar nilai…

  • PRODUK REVIEW,  review product

    Review Product : Simple Kind To Skin

    Assalamualaikum Ini bukan review product tajaan occay..Ini review product yang aku amalkan sebulan yang lalu.. Perkara yang aku suka sangat tentang Product Simple ni adalah 100% Non Chemical. Tak mengandungi apa apa bauan pun. Bermulanya menggunakan Face Wash simple kind to skin nie masa aku pergi ke Negeri Sembilan bulan lepas.Of course aku terlupa nak bawa pencuci muka aku..Terpaksalah ke Guardian(itu je yang dekat). Bila dah terlalu banyak sangat pencuci muka yang dijual,aku tak tau mana nak pilih..So,dah set kat dalam kepala nie nak cari yang natural punya pencuci muka dan non chemical..Sampailah aku terbaca di belakang pencuci muka Simple Kind to skin nie. Aku ambil yang ni,sebab dia boleh…

  • RANDOM

    Jawapan Kepada Entry Apakah Ini Semalam

    Assalamualaikum Selamat Hari Khamis semua..Moga korang ceria dan bersemangat pagi ni..Aku pun hari nie,Alhamdulillah…semangat nak buat OT Semampu yang mungkin…hehehe…Nak simpan budget nak berjalan..So,kena rajinlah OT kan, Berbalik pada Tajuk entry nie,Semalam aku ada publishkan satu gambar dan nak melihat ramai tak yang kenal ubi ni. Entry yang aku publish semalam >> http://www.kisahsidairy.com/2014/02/ww-apakah-ini.html Sebab musabab aku keluarkan entry tu adalah kerana kakak ipar aku yang berasal dari Kelantan,bawak balik Ubi ni untuk aku…Memang seumur hidup aku,tak pernah lagi berjumpa dengan Spesis ni.. Ubi nie Orang panggil “Ubi Keling”..Aku pun tak faham kenapa mereka panggil sebegitu..Korang faham faham sendirilah ye.. Rasanya tak boleh diterima dengan tekak aku,Sebab rasa tawar dan rasa payau…

  • nuffnang,  RANDOM

    CPUV kedua Feb- Sharp AC

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Semalam dapat lagi satu BE dari Nuffnang. Nampaknya Nuffnang kembali semula..Dalam bulan nie je aku dah dapat 2 kali..Syukran..Boleh beli handphone…gha..gha…gha.. CPUV kali nie datangnya dari Sharp AC. Setakat nie berpuas hati sangat dengan Nuffnang..Thanks..

  • Dunia Blogging.Blogger baru,  RANDOM,  Tips

    Berapa banyak Publish Entry dalam satu masa??

    Assalamualaikum Entry nie kira macam entry tak puas hati jugaklah…hehehhe..Maaf terasa. Pernah tak korang publish entry korang lebih dari 10 kali dalam satu masa.. Contohnya macam nie.. Blogger nie  publih entry2 nya dalam satu masa..tersusun cantik je satu page . Taklah semua blogger macam tu.ada lah 2-3 blogger yang buat perkara yang sama.. Tapi bagi korang berbaloi tak kalau publish entry dalam satu masa banyak macam ni.Bagi aku cara tu salah.Dan boleh menimbulkan masalah bagi orang lain sebab terpaksa clearkan beribu2 emel notification dalam satu hari..Yelah..bayangkan kalau blogger tu Follow 5 atau 6 k..dan orang yang mereka follow tu setiap seorang akan buat perkara yang sama..Bayangkan juga betapa banyak nak…

  • persekitaran

    Musim Denggi Menyerang

    Assalamualaikum sumber :google Semalam dekat Taman aku je dah dua orang terkena Denggi nie..maklumlah musim kemarau sekarang ni,Nyamuk banyak berkeliaran.. Dan disebabkan ada kes kat tempat aku,so dapatlah habuan penyemburan sehingga dalam rumah..Adoyaii..penat mengemop lantai semalam tak hilang lagi,..Semua perabot dah terkena minyak dari penyemburan tu..Tapi baguslah jugak kalau sekali kala sembur asap untuk hilangkan nyamuk tu..Takut la jugak merebak.. Start penyemburan dalam pukul 7 malam sehinggalah 9 malam..So dalam 9.30 tu aku dah masuk berkemas bagai..Lepas tu terus lepak.. Pada korang,harap lebih berjaga-jaga ye..sebelum petang tu pastikan rumah semua dah tutup dan semburlah ridsect atau apa pun yang boleh matikan nyamuk tu..  Kena lebih berjaga-jaga sekarang nie..Insyallah…Korang pun dah…

  • Nagging,  RANDOM

    Perjumpaan Sengalians Kami

    Assalamualaikum Cerita hari minggu yang lalu,,walaupun cuma satu hari je berlalu kan..heheh.. Dah Plan awal-awal dengan kawan kawan yang lain nak berjumpa..Ini semua kerana kedatangan rakan dari KL,turun ke JB..tu yang ambil kesempatan untuk ber”together-together”. Nak cerita sedikit di sebalik kawan-kawan aku nie,Perjumpaan kami dahulunya adalah di alam maya ni,membawa ke alam nyata,,Kalau korang nak tahu,group kami nie dinamakan “Sengalians” sebab semuanya sengal,walaupun mereka tergeolong dari golongan mak2 orang dan bapak2 orang.. kenal Blogger Aefa Aerisya?..hehehe..klau korang selalu masuk blog dia,mesti korang kenal kan..Dialah Guest kami yang datang dari KL tu..Actually dia bekerja di KL.. Ok,pertemuan singkat kami hari tu,just makan dan sembang shj,Sempat jugaklah belikan tiket.Sementara nak tunggu tiket…

  • sinopsis novel

    Review Novel : Dicintai atau Mencintai

    Assalamualaikum Semalam bila dok sibuk jalan jalan kat Popular  Bookstore , dok sibuk sibuk belek novel di situ, berkenan dengan salah satu novel kat situ.. Aku berikan sinopsis sedikit tentang buku ni Tajuk Buku : Dicintai atau Mencintai Penulis : Myra Ameer Keluaran  : Fajar Parker Harga : RM 32.00    “Kata orang, cinta itu manis macam madu tapi baginya, cinta itu lebih manis daripada itu… Kata orang , terluka itu pahit tapi baginya terluka itu perit. Sengal, mental dan gila.Itu gelaran untuk lelaki yang bernama MOHD ZARIQ ASYRAF.Bagi Qyra, pertemuan dengan lelaki itu sangat menjengkelkan dan menyampahnya kepada lelaki itu tidak terluah denga kata.Perasaan itu semakin menjadi jadi apabila…