Uncategorized

Apa yang Terjadi

Assalamualaikum
Dalam Entry terawal tadi aku ada sebutkan ada berlaku semalam kan??
Dah terjah belum entry aku pagi tadi..Kalau terlepas korang boleh baca lagi..Ni semua pasal kembar..
Meh sini aku nak share ngan korang apa yang berlaku kat aku semalam…Bukan cerita pasal gaduh laki bini..hehehe..
Cerita nie mungkin sebab Allah nak menduga umatnya supaya bersabar dalam segala hal.
Rasa belum lagi habis satu masalah,masalah lain yang timbul.Tapi aku menghadapinya dengan penuh keredhaan walau dalam hati nie ada juga yang menyimpang ke lain…isk..isk..isk..
Ini juga berkaitan dengan penggunaan harian aku bersamanya..Tak sangka semalam dia merajuk..isk..iskk…Kenapalah kau merajuk ek..Rasa baru 2 bulan lepas aku belanja kau sampai rm700.bulan lepas Rm200,dan bulan nie,aku tak tau berapa pulak ko nak ketuk aku…
Kalau duit aku banyak,dah lama aku tukar lain…Tapi fikirkan kau banyak berjasa pada aku dan aku sayang sangat kat kau,jadi aku terpaksa jugaklah manjakan kau sekali lagi..
Korang tau apa yang aku maksudkan tu..
v
v
v
v
v
v
v
v
sumber :google
Ni hah!!!…saja je nak pau tuan dia…Lepas aku balik menziarah nenek aku di Hospital,aku singgah di Station minyak berhampiran dengan rumah.Lepas tu dengan penuh confident,En,husband masuk kereta semula dan start enjin…Tetiba bunyi meletop yang kuat sangat..Terkejut kami bila tau bunyi meletup tu datangnya dari kereta kami…Terkejut sakan kami,sehinggakan orang lain pun perasan.yelah!! dah bunyinya kuat..mamat sebelah kereta kami nie,siap tengok tayar kereta dia lagi..Ingatkan kereta dia meletup..
Rupanya kereta kami..Ni mungkin sebab licking yang banyak di biarkan sehingga minyak hitam kami habis..Aku pun tak pandai nak bercerita sangat bab kereta..Sebab aku tau bawak je..En.husband pun dah dekat sebulan tak check minyak hitam dan air kat kereta tu..
Memang dah sedar licking kat enjin dari bulan lepas,dah memang niat nak tukar baru,tapi disebabkan masatu raya cina,dan peniaga selalunya time nie nak cekik darah orang,.Sotak jadilah nak tukar…Hinggalah dah jadi macam nie..ada yang cakap head kereta kami dah meletop..entahla.tak pandai nak bagitau kat korang..Cuma orang lelaki taulah apa dia yang problemnya..yang aku dengar pasal gasket/piston/head…
Entah tak tau mana satu.Akhirnya kereta kami tersadai sahaja di Caltex.Mujur abang ipar balik,so dialah yang ambil kami.nak hantar kereta ke bengkel dah malam sangat..Lebih kurang pukul 10 lebih jugak la.
Pagi nie aku mintak abang aku yang hantarkan kerja..Ikut hati nak cuti je.tapi fikir nak cuti lagi nanti bulan 3,Terpaksalah juga kerja..
Tak taulah berapa pulak yangkena tu nanti..kalau dah kena turun enjin bagai,agak agak korang la..berapa la tu ye…Tu yang aku fikirkan semalam sampai susah nak tidur..
harap dipermudahkan segalanya…Nasib baik ada simpanan skit..tapi tak taulah cukup ke tidak kan..kalau kena ribu riban…huhu..risau risau..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *