Dunia Blogging.Blogger baru,  Tips,  Uncategorized

Berapa banyak Publish Entry dalam satu masa??

Assalamualaikum
Entry nie kira macam entry tak puas hati jugaklah…hehehhe..Maaf terasa.
Pernah tak korang publish entry korang lebih dari 10 kali dalam satu masa..
Contohnya macam nie..
Blogger nie  publih entry2 nya dalam satu masa..tersusun cantik je satu page .
Taklah semua blogger macam tu.ada lah 2-3 blogger yang buat perkara yang sama..
Tapi bagi korang berbaloi tak kalau publish entry dalam satu masa banyak macam ni.Bagi aku cara tu salah.Dan boleh menimbulkan masalah bagi orang lain sebab terpaksa clearkan beribu2 emel notification dalam satu hari..Yelah..bayangkan kalau blogger tu Follow 5 atau 6 k..dan orang yang mereka follow tu setiap seorang akan buat perkara yang sama..Bayangkan juga betapa banyak nak kena delete.
Bila dah macam nie,aku terpaksa delete je semua ..lagi puas hati.kalau takat 3-4 entry tu takpelah…Ni dah satu page nama yang sama…adohaiii…
Taktik macam nie tak berkesan untuk orang selalu terjah dan komen di blog kita.Betul tak?
Cukuplah satu entry itu dipublish dan 2-3 jam berikut boleh la publish lagi entry tu..lagipun sekarang nie terlalu banyak group komuniti blogger yang kita Join..Biarlah satu untuk satu group tu..Next dalam 2-3 jam barulah korang publish lagi..Taklah orang bosan nak terjah blog kita
Bila korang buat taktik yang salah,for sure orang akan menyampah dan delete je entry korang tu..Pernah ke korang buat macam aku ni..Kalau tak pernah confirm la aku yang bermasalah..hoho..
Janganlah ada yang kecik hati dengan entry aku ni..Anggap je ni adalah tips yang aku bagi kat korang…Tips la sangat..
Dahlah..taknak mengarut sangat..Tak taulah korang faham ke tidak apa yang aku cuba sampaikan nie..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *