kisahsidairy.com,  pemakanan,  salam jumaat

Pisang Goreng Cheese Menjadi Peneman

Assalamualaikum
Wah…banyak up entry hari ni..ada orang baca ke..Tak kisahlah orang nak baca ke tak nak..Tapi dah namanya Dairy..Kenalah tulis apa jua perkara dan peristiwa kan..
Dulu dulu aku terkenang Dairy yang cantik molek…La nie dah keman Dairy tu..Kena curi kot!! oh tidak..
Laa nie zaman canggih manggih..Tak payah nak dairy bagai..Walaupun guna jari jugak..Cuma sekarang dah tekan tekan je..
Oh nak citer nie..Selalunya memang hari jumaat aku and sorang budak Telinga Bulat tu memang rajin keluar habiskan duit..hehehe,,Kekdahnya sebab  hari jumaat orang lelaki ramai keluar..Takdepun lebih rehat..Rehat macam biasa je.
Walaupun bukan hari jumaat pun kalau dah pepagi buta dok gtalk pasal lapar dan makanan..Atau tetiba rasa keinginan meluap luap.Confirm tenghari keluar.
Dan tak sah juga bila keluar dan balik tak bawak buah tangan..Hahah..bukan orang sakit je ada buah tangan..Kitorang pun ada jugak.Buah tangan tak semestinya buah..Of courselah benda yang boleh di makan untuk rehat petang ataupun time buat kerja ni..Contohnya sekarang nie..Aku menaip sambil ditemani dengan Goreng Pisang Cheese…macam manalah badan tak makin tembam..perut tak makin kedepan..kalau duduk depan pc pun boleh mengunyah..Chissss la cheese tu..heheh..jangan ikut ayat jahat nie
nah…bukan main cantik lagikan warna dia..Tu harga dia Rm3 je..Selalunya satu set dia jual Rm5..Tapi banyak sangat nak di makan..So mintak Rm3 je..(abaikan meja yang bersepah)
Apa yang diletakkan diatas goreng pisang tu?? of courselah cheese yang berlambak tu dan juga choclate rice beserta taburan milo..kot..hehehe…
rasanya pastilah sedap.Semakin banyak cheese diatas goreng pisang tu,semakin sedaplah ia..Semakin aku mendapat endapan penyakit..Dalam seminggu nie dah 3 kali aku makan makanan yang bercheese..Mybe sbb aku memang suka sangat dengan cheese kot..Belum lagi cerita Cheesecake meleleh..memang meleleh la air liur aku nie.
Oh gila dah ni..So tempat korang dah glamour lom dengan pisang Cheese nie.atau tempat aku ni dah ketinggalan zaman..
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE