bertukar domain.

Tukar Domain Dengan Netkl Hosting

Assalamualaikum
Memang dah lama pasang niat untuk mempunyai Domain sendiri seperti sekarang nie.
Bila banyak terbaca kebaikkan domain,haruslah teruja juga nak memilikinya.Ditambah pula dengan bayaran yang termampu dek aku ni,so aku teruskan juga niat itu
Berbekalkan ilmu yang diturunkan oleh seorang blogger otai nie,Maka bertukarlah kisahsidairy.blogspot.com kepada kisahsidairy.com
Aku pasti sekarang nie ramai blogger yang mempunyai domain sendiri kan..
Kelebihan mempunyai Domain sendiri 
1. penggunaan URL yang pendek
– Penggunaan URL yang lebih ringkas untuk diingati.perbezaan antara guna domain adalah sebelum bertukar domain http://www.kisahsidairy.blogspot.com dan setelah bertukar http://www.kisahsidairy.com..
Nampakkan perbezaannya..



2. 100% Milik Korang
– Blog berdomain sendiri adalah 100% kepunyaan sendiri..Jadi sesiapa pun tak boleh suka hati nak delete blog korang tu..

3. Advertisor 
– Pihak Advertiser akan lebih mengutamakan blog-blog yang berdomain sendiri untuk pengiklanan..Tak caya try la… 


4. Mesra Seo
Mudah di cari oleh search Engine kerana blog korang adalah  Mesra SEO.
SEO adalah Siarch Engine Optimization
Faham..Kalau korang nak maklumat lanjut tentang nie..Boleh klik di bawah nie..Murah je untuk setahun..tak sampai pun RM40..So bertindak sekarang untuk blog kesayangan korang
klik sini

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *