• Nagging

    Parking Kereta Tidak Selamat

    Assalamualaikum Bila hari nie masuk kerja,macam macam cerita yang aku dengar..Tu baru sehari..Tapi kes nie kes yang aku rasa paling besar.Bila kena dekat korang pun,mesti korang menggelabah gila.. Apa korang akan buat bila Kereta korang yang elok parking tiba-tiba hilang,..mau terkejut beruk korang kan.. Itulah yang berlaku pada Staff di Company aku ni,semalam satu lagi kes yang berlaku kat company aku ni,kereta hilang lagi..Masuk nie rasa dah 3 atau 4 biji kereta yang dah hilang sejak company nie ditubuhkan..Ada juga motor yang hilang.. Yang peliknya company nie takde buat action ape2 pun pasal kes kehilangan tu.By the way,company aku nie hired foreigner untuk jadi pak guard..Pak guard pun asyik duduk…

  • Dunia Blogging.Blogger baru

    Tahniah kepada blogger Akupenghibur.com

    Assalamualaikum Msmw_2014 telah pun berakhir.seorang dari pemenang itu adalah rakan blogger yang sentiasa menyinggah di blog aku ni.Seorang anak muda yang aku kagumi dalam setiap entry yang dia tulis berkisarkan pengalaman hidup nya . kebanyakkan entry entry yang diterbitkan banyak berunsurkan nasihat serta panduan hidup kepada remaja kini. Blogger yang dikenali sebagai acik adalah empunya blog akupenghibur.com Acik telah memenangi Best Lifestyle Blog dalam MSMW_2014 kali ini. Tahniah kepada Acik, moga kemenangan ini menjadi kunci kepada usaha acik untuk terus berjaya di masa akan datang.Menjadi contoh kepada anak muda yang lain Insyallah. Tak lupa juga kepada blogger Denaihati,dan blogger blogger yang telah berjaya dalam event ni.. Majulah blogger untuk Negara……

  • Uncategorized

    Bila Demam Dah Melanda

    AssalamualaikumBlog tak berupdate.Ni semua gara gara  Demam yangmelanda en.husband dari petang semalam.Bila demam tak juga kebah, jalan penyelesaian adalah pergi ke klinik.Bila dah dapat ubat dari doktor dan rehat satu hari, barulah nampak ada perubahan sikit. Niat hati nak pergi kerja hari ni, tapi bila fikirkan en.husband yang demam tu, tak sampai hati pulak nak tinggalkan dia sendirian kat rumah. Harap demam en.husband akan sihat seperti biasa..

  • blogger,  EVENT

    LC Derma Skincare Workshop

    Assalamualaikum Dapat jemputan untuk menghadiri Skincare workshop pada 7 march ni..Tapi sayangnya tak dapat nak pergi walaupun rasa nak sangat pergi.Yelah,kalau aku duduk di KL,anywhere and anytime aku boleh attend workshop or event untuk blogger. Ada ke yang dapat jemputan ke LC Derma Skincare Workshop ni?   Workshop nie bagi memperkenalkan product tempatan iaitu LC Derma Skincare ni.Yang bestnya kandungan yang terkandung dalam product nie adalah bahan dari sumber asli tanpa lemak binatang. yang bestnya Refreshments & luncheon will be provided.best gitu..hehehe.. Seriously,aku tak pernah attend mana-mana event blogger setakat ni..kenapalah diorang nie tak buat kat JB..hadooiii..Event nie juga dianjurkan oleh Hishop..Mybe diorang invite aku sebab aku salah seorang ambassador untuk Hishop…

  • Nagging

    Nenek kembali Ke Rahmatullah

    Assalamualaikum “Setiap yang Hidup Pasti akan Mati” Setelah lama terlantar di wad,Akhirnya Tiah Bt Besah menghembuskan nafas terakhir semalam. Walaupun aku tidak dapat hadir di pengebumiannya semalam,Moga segala urusan berjalan dengan lancar. Semoga nenek aman disemadikan..Diampunkan segala dosa dan dipermudahkan urusan di sana nanti. sumber : google Cukup menghibakan bila melihat dia di ward tempohari..Alhamdulillah..sebelum dia menghembuskan nafas yang terakhir,banyak masa yang aku luangkan untuk dia sejak sejak dia sakit.Jadi tidaklah terkilan sangat pemergiannya..Dari arwah sakit menahan segalanya bila badan dah penuh dengan cucukan jarum..Korang faham-faham lah kan bila dah kat hospital. Sebenarnya nenek dah berumur 82 tahun.Sakit orang tua.Alhamdulillah semalam dah selesai pengebumiannya selepas asar..Tapi sayangnya Ayah tak sempat…

  • ranking alexa

    Ranking Alexa KisahSiDairy.com

    Assalamualaikum Lama beno rasanya tak update pasal Ranking Alexa nie..Walaupun pagerank masih di tahap satu,tapi alhamdulillah,Ranking Alexa kembali pulih… Ada dekat berbulan-bulan jugaklah tak update pasal Alexa ni..Sejak blog terbengkalai dua bulan lalu,ranking alexa semakin menurun..Untuk memulihkannya balik,kenalah usaha lebih sikit Alhamdulillah,semakin membaik..harap lepas nie boleh berusaha lebih sikit…dan maintain Traffic ..

  • INFO

    BR1M : Sudah Kah Di Gunakan

    Assalamualaikum Morning Semua..Semangat sikit pepagi isnin ni.Moga takdelah Blues Monday sangat kan.. Oh ya..Mesti kroang dah dapat duit BR1M tu kan…Ada ke yang tak dapat..Emmm..kena check la kenapa korang tak layak dapat kan? Siapa yang tahun lepas dapat,sure tahun nie dapat lebih kan..Baru tahun nie aku dapat.Yelah..pendapatan isi rumah melebihi 3k tak layak dapat..baru tahun nie la kerajaan longgarkan sedikit kelayakkan untuk dapat BR1M nie . Apa korang buat dengan duit tu…Yelah takat rm650 bagi orang orang biasa nie,sekejap je boleh habis..Tapi kalau yang fakir miskin,aku pasti mereka mesti suka dan bersyukur.Mungkin diorang boleh menjadi orang yang cermat dari kita..Tapi orang dah nak bagikan..ambil je lah..hehehe Korang nak tau apa…

  • Nagging

    Apa yang Terjadi

    Assalamualaikum Dalam Entry terawal tadi aku ada sebutkan ada berlaku semalam kan?? Dah terjah belum entry aku pagi tadi..Kalau terlepas korang boleh baca lagi..Ni semua pasal kembar.. Meh baca sini >>> http://www.kisahsidairy.com/2014/02/adik-kembar-saya-di-johor.html Meh sini aku nak share ngan korang apa yang berlaku kat aku semalam…Bukan cerita pasal gaduh laki bini..hehehe.. Cerita nie mungkin sebab Allah nak menduga umatnya supaya bersabar dalam segala hal. Rasa belum lagi habis satu masalah,masalah lain yang timbul.Tapi aku menghadapinya dengan penuh keredhaan walau dalam hati nie ada juga yang menyimpang ke lain…isk..isk..isk.. Ini juga berkaitan dengan penggunaan harian aku bersamanya..Tak sangka semalam dia merajuk..isk..iskk…Kenapalah kau merajuk ek..Rasa baru 2 bulan lepas aku belanja kau sampai rm700.bulan…

  • br1m,  Uncategorized

    BR1M Dah Masuk Account

    Assalamualaikum sumber :google Ni bukan sambungan cerita tadi yang aku nak share kat korang…Ni pasal lain ok…Korang dah check ke account korang.. Aku pasti pembayaran BR1M nie di bayar secara berperingkat..Semalam mungkin mereka masukkan kepada yang bujang.Dan hari ini dimasukkan pula untuk orang yang dah berkahwin.Sebab semalam aku dah checkkan MIL aku,dah masuk.Tapi En.husband aku belum..Dan kebanyakkan yang aku tanya mereka yang dah berkahwin,mereka belum terima apa-apa lagi..Tapi yang bujang dah terima. Hari ni bila check account,dah pun selamat terima..Terima kasih PM..At least boleh la tampung sedikit sebanyak masalah yang aku alami semalam..nanti aku cerita kat next entry ok. Dah check ke account korang tu ,kurang ke lebih ke…kalau lebih…

  • Nagging,  Uncategorized

    Adik kembar Saya Di Johor

    Assalamualaikum Salam pagi sabtu semua..wah..bila bercakap mengenai kembar nie,memanglah teruja..Kebanyakkan kembar nie selalu sangat menarik perhatian orang.Sebabnya mungkin dari pandangan kembar yang seiras dan tidak seiras.Selalunya jugak orang ingin nak mengetahui kehidupan pasangan kembar nie kan.. Begitulah keyword yang aku jumpa di Blog aku nie..Aku tak pasti kenapa orang mencari pasangan kembar nie..Siapa ada keturunan kembar..Angkat tangan??? Kalau ikut keturunan aku,ada jugak yang kembar.makcik aku yang duduk johor nie.Kalau tengok pada wajah mereka memang susah nak pastikan mana satu nama yati dan mana satu nama Nani. Bila dah kahwin pun mereka enggan berpisah jauh,nasib baik dapat suami pun dekat-dekat je.Kalau korang tengok anak masing-masing mempunyai wajah yang sama..hehehee..yelah mungkin mak…