saudagar minyak

Adakah Betul Minyak Petrol Naik??

Assalamualaikum
Terbaca status tentang kenaikkan harga Minyak Ron 97 Dinaikkan sebanyak 5 sen..Adakah betul…
Kalau baca entry tentang kenaikkan harga minyak di blog Fuh.My , memang berita tu masih tidak pasti..
Boleh rujuk entry beliau disini >> Benarkah Harga Minyak Ron 97 Naik 5 Sen?
Aku harap apa yang dinyatakan tidaklah benar..Semua nak naik dalam satu masa,memang sangat sangat terasa… Mungkin sedikit sebanyak membebankan pengguna kan… Tapi siapalah kita untuk bersuara..
Disebabkan itu,bulan lepas aku dan en.Husband mencuba satu produk untuk penjimatan minyak kereta dan minyak motor.. Mula mula aku memang tak yakin sangat nak guna minyak nie.Tetapi bila En,husband bagitahu yang dia dah dapat jimatkan minyak dia ,so why not aku try kat kereta pulak kan..
Alhamdulillah..setakat nie dapatlah kami berjimat sedikit..Selalunya untuk seminggu aku tuang minyak dalam rm30..Tu pun tak sampai hari ahad dah kena tuang semula..Itu hanya untuk pergi dan balik kerja..Kalau kami gunakan kereta tu untuk berjalan-jalan atau pergi pasar…confirm dah kena tuang lagi…
La nie senyum je… 
Inilah Dia Save Oil 1 World
saudagar minyak
Sape pernah tengok benda nie sila angkat tangan…hehehe…
Kelebihan lain penjimat minyak nie adalah
  • Block Piston sentiasa Licin ini bagi membantu kerja naik Turun Piston Enjin Juga membantu kerja minyak Hitam
  • Valf Sentiasa bersih Dan Tertutup Dengan Rapat Angin Tidak akan Masuk di Bahagian Ini
  • Bateri akan tahan lebih lama dari jangka hayat nya
SUKATAN PENGGUNAAN: Kereta, MPV, SUV, Lori, Bas dan lain-lain. 
Penggunaan permulaan: 1 botol Save Oil 1 World  (20ml) untuk 1 tangki minyak berjumlah 50Lt petrol atau 25Lt diesel.
Penggunaan berikutnya : 1ml Save Oil : 5 Lt (RM10.00) petrol/diesel.
SUKATAN PENGGUNAAN : Motosikal dibawah 125 CC:
Penggunaan permulaan : 10 titik Save Oil 1 World /tangki penuh.
Penggunaan berikutnya : 3 – 4 titik Save Oil 1 World/tangki penuh.
kalau korang nak senang kira sukatan penggunaan ikut macam aku lah..
1liter bersamaan dengan 3 titik save oil.
kalau korang isi 15 liter >>15ltr x 3titik = 45 titik..
Setakat nie aku dan En.Husband berpuas hati menggunakannya..
Harga setakat nie adalah mampu milik..satu botol nie dijual dengan harga RM10...Tapi selalu aku beli satu kotak lebih menjimatkan..1 kotak nie ada 5 botol dengan harga RM39..Berbaloi lah rasanya..
alang-alang ada yang berminat boleh wassap aku eh.nanti aku cerita detail…. 0187719787..(ni entry yang aku tambah)..hahaha
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE