entry merapu

Hari nie Tidak Bekerja??

Assalamualaikum
Salam Jumaat semua…Rasa janggal pulak hari nie En.Husband tak bekerja…Selalunya dok iron kan baju dia, la nie,iron baju sendiri je…(hehehe…tu pun kalau rajin) ..
Nak biasakan diri dengan situasi sekarang nie,agak susah sikit la… Susahnya bila nak balik ke kampung…tak taulah macam mana… Aku dah confirm sabtu bekerja setengah hari.. Macam mana nak balik kampung kalau dah setengah hari je… Ahad En.Husband dah mula bekerja.. Entahlah…Kecewa tu memang kecewa,tapi nak buat macam mana kan…Kita nie takde hak nak bersuara.. Ikutkan jelah..Company nie pun bukan nk ikut  goverment… Alasan nak ikut singapore punya cuti… Yelah diorang confirm la anak beranak kerja swasta…apa nak kesah sangat kan..
Kalau masih single mingle takpelah jugak… Bagi yang dah kahwin dan berkeluarga…macam mana lah pulak…emmm….susah la nak cakap…
Layankan aje lah.. Hidup mesti diteruskan jugak walaupun payah.. 
Oklah korang…yang bekerja selamat bekerja…yang tidak bekerja hari nie,Jangan lupa menunaikan solat jumaat ye… 

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *