Showing 482 Result(s)
kisahsidairy.com lifestyle blogger

Beli Coklat Cadburry dan Dapat Keychain Coklat yang comel

Assalamualaikum Selamat malam semua..Selamat merehatkan badan..Emmm…sebelum berehat,jenguk kejap blog ni..Al maklumlah,malam je dapat update blog.Waktu siang jarang ada masa.. Oklah,siang tadi,en.husband belikan coklat cadburry untuk isteri tersayang…ececeh…hehe..yelah, Macam macam bini dok mengidam..Tapi taklah mengidam nak makan cadburry ni.Sejak dah disahkan HALAL oleh JAKIM,belum lagi pernah nak membeli coklat ni. Entah apa angin en.husband baik hati belikan..Masa memula kawen dulu,memang rajin belikan..Dah lama ni,jarang belikan coklat la…Belikan apa yang nak di …

kisahsidairy.com pregnancy

Berapa Kali Dah ni!

Assalamualaikum Masih lagi bercerita pasal pregnancy ni..Bukan mudah kan nak buat kad pink tu..Upppffhhh..Lama benau menunggu..Buat kad je dah 2 jam..Jumpa doktor, lagi..Kena pulak check semua sekali..Memang aku rasa akulah yang paling lambat balik semalam..Buat kad dari pukul 2 hingga jam 5 petang..Kebanyakkan staff nurse semua dah balik..Last jumpa doktor semalam,sempat doktor suruh buat check ECG..Nak check jantung aku ler tu..Kalau korang tengok entry aku semalam,mesti korang tau cerita. Kalau …

kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah parenting blogger

Happy 8 monthsary Nur Awfiyah

Assalamualaikum Alhamdulillah…Dah 8 bulan dia di dalam jagaan ku..Memberikan aku dan keluarga kasih sayang yang tak terhingga.Bersyukur kepada Allah swt meminjamkan aku untuk aku meluahkan rasa kasih sayang.Berkongsi kegembiraan bersama.Kehadirannya dalam hidup kami sangat bermakna.. Semoga menjadi anak yang solehah,membesar dengan sihat.Menjadi orang yang berguna satu hari nanti insya allah..Moga Allah permudahkan urusan mu sayang…Ummi dan babah sayang sangat kat kamu .. Keletahnya senantiasa membuat kami tersenyum..W love you sayang!! …

kisahsidairy.com pregnancy

Dah pun buat Kad pink

Assalamualaikum Alhamdulillah..Hari ni,dah pun selamat buat kad pink..Aku rasa korang pun tau kan apa itu kad Pink..Kad pink ni kad ibu mengandung.Walaupun ianya terlalu awal untuk aku buat kad ni,Tapi memandangkan tak nak kejadian yang tidak diingini berlaku lagi untuk kandungan kali ni.Cepat -cepat aku buat kad..At least pemeriksaan awal,dapat mengelak kejadian yang tak diingini berlaku. Tapi menurut kata doktor tadi,bagus aku buat kad awal,Apa taknya baru buat kad,dah ada …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger parenting blogger pregnancy

Khasiat Buah Delima Untuk Ibu yang mengandung

Assalamualaikum Mungkin ramai yang dah ketahui akan kelebihan khasiat yang ada pada buah delima ni kan..Lagi pulak untuk ibu yang mengandung..Memang terlalu banyak khasiatnya.. Ini diakui oleh mereka yang sudah membuat kajian terhadap buah delima ni.Menurut penyelidikkan,ibu ibu mengandung yang berisiko melahirkan anak pramatang sangat disarankan mengambil buah Delima ni Bahkan Nabi Muhammad saw pun pernah bersabda  “Tidak ada delima yang tidak mempunyai buah dari delima surga di dalamnya” (HR Abu …

RANDOM

Dapat MC selama dua hari

Assalamualaikum Alhamdulillah..harap dua hari mc dapat mengembalikan kembali kesihatan yang terganggu semenjak dua menjak ni. Disebabkan pagi pagi lagi, aku dah rasa memang tak sihat dan selalu sangat muntah muntah, menyebabkan takdelah tenaga untuk aku ke tempat kerja.walaupun pagi lagi dah bersiap ke tempat kerja, dengan kepala pusing, baik tak payah teruskan ke tempat kerja kan.yelah risau jugak, kepala terhuying hayang nak drive.Nur awfiyah pun terpaksa aku suruh SIL aku …

kisahsidairy.com

Curi Masa Rehat Untuk Blogwalking

Assalamualaikum Rindu rasanya nak blogwalking..Sejak di office ada masalah nak bukak blog,terus mood jatuh merundum.Yelah,bila balik kerja ,kalau sempat,ada jugak aku update entry dan blogwalking sebuah dua blog..Itupun blog yang senantiasa aku kunjungi. Lately ni pulak nak pandang laptop dan tab pun dah rasa mual..pembawakkan sungguh la… Tapi takpe..nanti semua dah kembali sedia kala,insha allah..aku akan sambung berblog macam dulu.. Pagi pagi dah bangun,sebab en.husband kita kerja hari ni..lepas siapkan …

PRODUK REVIEW

Tersenarai dalam 50 Blogger yang berjaya dalam Giveaway Ephyra Skin Bar

Assalamualaikum Wah..panjang kan tajuk entry ni…Macam biasa..tak delah mesra SEO sangat..Blogging ke laut selepas satu peristiwa tu..Nanti aku cerita kenapa selama ni mendiamkan diri dari berblogging ya.. Alhamdulillah..syukran..Tersenarai dalam 50 Blogger yang berjaya untuk mendapatkan Ephyra skin bar untuk di Review nanti..Memang aku selama ni mencari sabun yang sesuai dengan kulit muka aku ni..Dah pelbagai produk aku cuba…tapi masalah berminyak tu masih lagi menghantui muka aku ni..Dah boleh goreng telur …