Uncategorized

Tutorial Make up Acne??

Assalamualaikum
Lately nie suka sangat melayan youtube.Apa yang aku tengok kat youtube?
Sebenarnya terpengaruh sangat dgn seseorang kerana mencari tutorial make up..Siapa kat sini yang suka make up??? Rasanya semua suka make up kan…Even budak sekolah pun kalau keluar ke mana mana pun bermake up…Ini yang aku nampak..Adik sendiri pun suka bermake up..Huh!! teruk.Zaman aku dulu pakai bedak 3A je tau..Dengan bedak sejuk..
sumber: hani
sumber :bluesriders
sumber: sini
Bedak bedak nielah yang aku guna dulu zaman sekolah..zaman sekarang bedak  compact mesti punya…paling murah pun pakai pixy.tu belum eyeliner bagai..
And,ada satu youtube yang aku tengok,muka dia memang teruk dengan jerawat yang gelembung2 punya…tu pun sebab aku cari cara makeup untuk tidak menampakkan kesan jerawat..
Tapi berani lagi dia memakai makeup yang tebal seperti itu..
Sedangkan aku jerawat yang seketul dua nie pun,tak berani nak pakai makeup tebal-tebal…
kalau korang nak tengok klik (Link)..Memang lah aku tak sanggup..Tapi ini bukan yang berlaku di malaysia la..
Aku harap sesiapa yang mempunyai muka yang teruk dengan jerawat tu,hati hatilah bermakeup dan pastikan cuci muka sebersih-bersihnya selesai sahaja menggunakan make up..kulit muka kita nie terlalu sensitif,that’s why kena jaga betul betul..
Nak mencari pencuci muka pun kenalah juga cari yang betul2 sesuai dan elakkan dari bahan-bahan kimia ye..
kalau korang nak mencari product yang tidak sama sekali mempunyai chemical ,aku suggestkan korang lawati page nie…FCUMiracle

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *