Dunia Blogging.Blogger baru,  kisahsidairy.com,  nuffnang

Earning Nuffnang Semakin Banyak

Assalamualaikum
nuffnang
Yang pastinya ramai di kalangan blogger yang menjadikan blog sebagai satu punca pendapatan sampingan..Tak ramai blogger sekarang yang kata blog sekadar suka suka…
Begitu juga aku,Tetapi bila earning yang dikumpul tidak meningkat,mulalah rasa putus asa.
Nak up entry dan blogwalking pun seperti dah malas nak buat.
google
Tetapi lebih banyak kita up Entry dan blogwalking,lebih banyak backlink atau pageviews yang kita dapat.Siapa kata senang nak senang…Of courselah kena usaha lebih untuk mendapatkannya…
Dan aku akui taklah susah sangat nak jadi blogger kalau kita tau apa itu blog dan blogger tu.kalau nak menjadikan blog sebagai punca pendapatan sampingan,kenalah usaha sikit..Takkan nak harap orang untuk datang ke blog kita tanpa ada sesuatu yang menarik perhatian mereka kan…Of courselah ada entry yang sedap untuk kita baca dan lihat…
Semua yang aku bebelkan tu memang ada kena mengena dengan aku..Saja nak up entry nie untuk menambah keyakinan diri aku untuk berblogging..Tapi niat asal berblog tidak dilupakan…
Mencuba untuk tidak menjadi blogger yang bukan copy paste..Tapi aku hanya copy paste yang aku rasa perlu untuk entry aku je..
Bila melihat mereka yang berjaya seperti Ben ashaari,bro Framstone dan ramai lagi,disitulah rasa nak jadi blogger sepenuh masa..Tapi aku perlu fikirkan juga untuk menjadi blogger sepenuh masa nie banyak yang perlu dipelajari…Perlu ada ilmu jugak.
google
Apa perasaan korang bila ada blogger yang up entry tentang jumlah pendapatan mereka melalui berblog..Ada tak rasa cemburu???..
Cemburu tu memang ada pada semua manusia…orang gila pun cemburu..Cemburu itu perlu untuk meningkatkan lagi cara dan semangat kita untuk berblogging..betul tak..Kalau takde challenge..memang lah tak best..Aku cemburu wehhh!!!..Dan kerana cemburu itu jugak aku nekad untuk usaha lebih lagi…Bukan untuk tutup periuk nasi orang…Oh tidak!!!
success
google
Untuk tahun 2014 nie,nak pertingkatkan lagi blog aku nie…harap keyakinan terus membara untuk berblog…

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

39 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *