Uncategorized

Siap sudah

Assalamualaikum..

Bila nak bercuti panjang nie, haruslah buat persediaan untuk bercuti kan..prepare apa yang patut untuk dibawa bersama bila bercuti nanti.
Bab ni selalunya en.husband akan serahkan pada aku..bab bab nak sediakan baju untuk dimasukkan ke dalam beg..
Nie yang peningkan kepala bila nak bercuti..pernah tak korang khususnya kaum hawa dok pening kepala dalm menyiapkan pakaian untuk dibawa untuk bercuti nanti…????

Perkara pertama adalah berapa lama tempoh untuk bercuti…betul tak..kat situ baru kita tau berapa banyka baju yang patut dibawa.
Tempat percutian tu pulak macam mana kah tempatnya?
Maksudnya boleh ke tidak basuh baju yang kotor tu nanti..kalau takde tempat nak mencuci, of courselah kena bawak ber beg beg kan..oh tidak..

Holah mak jemah nie, macam ler nak pi bercuti sangat..padahal balik kampung je…eh!!!! Eh!!!! Bukan nak pi honeymoon ke…^_^

Kadang kadang tu rasa nak penuhkan bonet kereta jerk..tapi itulah yang selalu aku buat..bak kata mak aku, dah macam anak sepuluh bawa kain baju..
Senang sikit..tak payah nak pening pening kepala bila baju tak cukup nanti..biasalah, pakaian orang perempuan ni, bznyak sikit dari orang lelaki..tak gitu??

Aku saja prepare awal, sebab kemungkinan malam esok, insyallah aku dah bertolak balik melaka..saja nak bertolak malam.taklah panas sangat.then en.husband boleh la bawa kereta slow sikit kan..aku rasa hari sabtu confirmlah jamed..nak selamat baliklah malam esok..insyallah kalau en.husband tak penat.

Dah macam orang nak bercuti berbulan bulan kan..

Ok nite readers….
posted from Bloggeroid

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE