Nagging

Hari ini hari Sabtu

Assalamualaikum
Salam pagi semua…sure ada yang masih kat katil lagi pepagi nie..Aku????confirmlah dah atas kerusi di bilik office..Al-maklumlah saya bekerja 6 hari seminggu..Nasib baik sabtu halfday…Kerja pun banyak dah settle..
Pepagi keluar rumah,rasa tenang skit sebab tak payah fikir nak cepat je kejar kan jammed jalan..
Tak agak-agak tajuk entry tu…hahahaha..dah kehabisan idea la tu..
Mother in Law dah tapaukan Pisang goreng..Muahaha….Dah dduk dengan mentua dari negeri lain nie,memang pepagi sarapan dia pun lain la jugak…hehehe…Kalau kat JB nie selalunya orang cari pisang goreng petang2..buat makan petang katanya…Tapi berbeza skit dari negeri lain kot..Terutama orang melaka…Orang Melaka jarang makan goreng pisang cicah sambal kicap…Kalau balik Melaka sana,petang 2 cari goreng pisang,pastu korang akan pelik sebab xde sambal kicap…siapa orang melaka angkat tangan…
Tapi sekarang nie orang  sane pun dah pandai kot cari sambal kicap…Part yang aku suka ialah asam pedas…Manyak syioookk oooo…
Dah..sambung cerita tadi pulak…Keluar rumah lewat sikit dari hari-hari biasa…On dway nak pi kerja tu singgah kejap dekat kakak jual nasi lemak…Baru kelmarin buat entry pasal mengantuk nie..klik Sini
Nasi Lemak
Sampai office,pekena nasi lemak dulu…Air kosong jerk..Tamo minum nescaffe sangat…Teh hijau tidak dilupakan..Al-maklum..dah makan makanan kolestrol banyak sangat..
Oklah korang,sambung kerja…nak settlekan ape yang tak settle skit..nanti boleh balik awal..
Esok Cutiiiiiiiiiiii..
Pada yang bercuti tu,happy weekend…

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *