• tazkirah jumaat

    Mulakan Harian Dengan Doa Doa ini

    Assalamualaikum Salam Jumaat korang.Sementara korang menyinggah di blog aku nie,Di pagi penghulu hari ini,Mari sama-sama kita membaca doa-doa nie,moga diberi keberkatan untuk hari ini,esok dan seterusnya Maniskan bibir dengan zikir harian untuk hari ini Moga Allah Permudahkan Urusan Kita untuk hari ini dan seterusnya insyallah…Salam Jumaat semua.

  • Uncategorized

    Siap sudah

    Assalamualaikum.. Bila nak bercuti panjang nie, haruslah buat persediaan untuk bercuti kan..prepare apa yang patut untuk dibawa bersama bila bercuti nanti. Bab ni selalunya en.husband akan serahkan pada aku..bab bab nak sediakan baju untuk dimasukkan ke dalam beg.. Nie yang peningkan kepala bila nak bercuti..pernah tak korang khususnya kaum hawa dok pening kepala dalm menyiapkan pakaian untuk dibawa untuk bercuti nanti…???? Perkara pertama adalah berapa lama tempoh untuk bercuti…betul tak..kat situ baru kita tau berapa banyka baju yang patut dibawa. Tempat percutian tu pulak macam mana kah tempatnya? Maksudnya boleh ke tidak basuh baju yang kotor tu nanti..kalau takde tempat nak mencuci, of courselah kena bawak ber beg beg kan..oh…

  • Uncategorized

    Who’s My Sweet Stalker Tu?

    Assalamualaikum Dalam entry lepas aku ada mention tentang sweet stalker kan..Sebenarnya was-was jugak nak publish stalker nie..Risau jugak lah kan dia tak boleh terima..hehehehe…nanti merajuk…susah nak pujuk..hihihi.. Ada cerita di dalam entry ini >>>>  Entri Tanpa Tajuk Dan aku was-was jugak nak publish gambar orang nie sebab takut nanti readers cakap menunjuk-nunjuk..hehe..Tapi nak menghargai stalker aku nie …rewards entry nie untuk dia sebab sentiasa menyokong minat aku nie..Supporting,sporting and understanding.. saja nak kasi gambar kecik..hehehe…diambil pada tanggal 12 feb 2012 Nielah stalker saya…hari hari dia baca entry saya…comel kan…hehehe…Sweet stalker aku nie dah bersama aku dekat 3 tahun lamanya…Tahun 2014 bulan 2 genaplah 3 tahun..Percaya tak kami tidak pernah bercinta…

  • Nagging

    Entry Tanpa Tajuk

    Assalamualaikum Setelah 2 tahun aktif berblog,alhamdulillah..ramai kenalan dari alam maya yang sudi berkawan dengan blog nie dan tuan blognya.. Suka duka untuk menjadikan blog ni terbaik seperti sekarang nie memang lah payah..Kalau dulu aku rasa,aku nak blog aku cantik tanpa sebarang isi entry yang bermanfaat untuk dikongsi..buat blog nie untuk suka suka jerk..Tapi lama kelamaan minat untuk menulis tu ada walaupun kebanyakkan entry aku guna bahasa pasar.. Mukadimah pepagi nie sebelum memulakan kerja..Selamat pagi rakan-rakan blog..Harap hari ini lebih baik dari semalam… Dulu… Nak dapatkan 1 komen pun payah.bila ada orang komen,dah macam jakun..Macam nak buat pengumuman besar-besaran jerk sebab ada jugak orang yang sudi komen blog aku nie.. Sekarang…

  • Uncategorized

    Problem CBox

    Assalamualaikum Kalau korang perasan kat cbox aku nie,confirm korang akan cakap,”alamak..tertekan banyak kali pulak” Padahal,sebenarnya memang cenggitulah apa yang berlaku kat cbox aku..Aku pun tak faham kenapa..malas nak usik-usik sangat sebab takut terjadi seperti Entry ini baca sini >> blog Telah di selamatkan Oleh Dayang Deno So,sebab tu aku abaikan cbox tu jadi macam tu..Rasanya takde masalah kan..hehehe.. Eh.Eh….ada pertanyaan fais kat situ…Dia bagitau iklan Nuffnang Square aku hilang?? Aku dah check ada..tapi jarang keluar..aku pun tak faham…Dah dua kali buat..Dekat ads unit tu pun ada dua jerk.. See…..hilang sudah.. Yang ni pun aku abaikan jugak sebab rasanya ikut suka dia kot bila dia nak keluar…takut la jugak ada masalah…

  • Review Drama

    Tonton Love You Mr.Arrogant I pageviews

    Assalamualaikum Confirm tepat pukul 7.00 malam nie korang dah terpacak depan TV kan..Siapa yang tidak mengikuti cerita nie memang rugi..hehehe..kata diorang la..Kata aku pun sama jugak..Pleasee…Solat maghrib dulu.. . Kalau ikutkan Pageviews tertinggi aku yang tak berapa nak tinggi,ternyata ramai mereka diluar sana mencari cerita ini Entrynya ada disini >> Love You Mr.Arrogant Buktinya malu sebenarnya nak tunjuk..sebab korang mesti lagi tinggi pageview nya kan.. Taip je kata kunci Love You Mr.Arrogant dekat google,confirm banyak blog yang cerita pasal nie Aku dulu ada jugaklah buat entry pasal nie.entrynya ada diatas tu.tu lah yang keluar pageviews paling tinggi.. haruslah sebab ceritanya pun best occay.. occay…dah boleh terus tengok cerita nie..moga terhibur…Alamak….iklan…

  • nuffnang

    CPUV Nuffnang Oktober ke-6

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Sejak 2-3 bulan nie,aku tak henti-henti dapat CPUV..walaupun tak banyak mana,tapi syukur bertambah..Bila tengok ramai yang dah cashout kan account Nuffnang,Semalam 1st time aku Cashoutkan jugak.Niat hati nak simpan beratus-ratus,tetapi memandangkan En.husband suruh cashoutkan,So aku terima cadangannya.Sebab kata En.Husband,Kita try dulu cashoutkan,Sebab 1st time kan..Kenalah tengok bagaimana mereka membayar..Takutlah jugak earning tu kena telan..So,sebab tu lah aku cashoutkan semalam..hehehe..Ingat duit tu aku nak beli barang-barang untuk buat GA nanti..Saja nak guna hasil titik peluh sendiri..Takmo sponsor2…sebab aku nak rewardkan hadiah-hadiah tu untuk mereka yang rajin datang dan singgah,komen di blog aku nie..Tanpa mereka siapalah aku ni.. So,lepas tadi aku dok berjalan-jalan di blog kenit cenonit tu,aku gatai tangan nak…

  • Uncategorized

    Shopping Di Zalora

    Assalamualaikum Memang berbaloi-baloi shopping online kat Zalora..Memang dulu ramai jugak yang kata shopping dengan zalora banyak masalah..Tapi itu mungkin dulu..Sekarang nie mybe diorang dah ambil port semua kelemahan-kelemahan diorang .Dan sekarang nie diorang dah upgrade mutu perkhidmatan.. Baca Entri lepas disini >>> Disebabkan Kemalangan Itu Kenapa aku cakap macam tu?? sebabnya aku dah pun shopping dekat Zalora nie..Dapat Voucher dari zalora terus aku beli barang dari Zalora..Hari Isnin petang aku beli,Hari selasa barang dah sampai..Cepat kan.. Bukti aku beli kat zalora occay…hehehe Di dalam parcel tu juga diletakkan juga slip penghantaran semula barang yang salah diterima..Wauuuu….betul tak dia dah upgrade..hehehe..bukan la sebab memuji untuk dapatkan voucher lagi dari Zalora..Tapi itu…

  • Nagging

    Makin Lama Terasa Waktu berlalu

    Assalamualaikum Sedapnya lah kalau petang -petang nie boleh menikmati secawan kopi dan sepinggan kuih..Relaks kan minda di taman kecil…tetiba verangan petang-petang ni..Sesungguhnya aku memang kuat Verangan..kata En, husband la…Ala..mula-mula verangan dulu..mana tau nanti jadi betul kan.. curik google Kalau ikutkan aku dah balik nie.Tapi saja nak buat kerja lebih masa sikit..Dapat jugak topup untuk bulan depan..Sebabnya masuk buku baru aku dah ambil cuti 4 hari..hadoii..tuler padahnya AL dah takde..kenalah potong gaji..aiiiyakkk… Bila dah masuk selasa nie,semakin hari semakin lambat pulak masa berlalu..Bila dah tak banyak kerja,ececeh…tulah masanya aku blogwalking..singgah-singgah petang menikmati keindahan blog rakan-rakan…Jeles sey blog mereka cantik..yang penting hasil kreatif mereka sendiri merekacipta blog mereka.. Dulu konon bagitahu kat…