• Dunia Blogging.Blogger baru,  INFO

    Akibat Menahan kencing Yang Perlu Kita Tahu

    Assalamualaikum Yang pasti ramai dikalangan kita sering menahan untuk membuang air kencing dengan sengaja ataupun tidak. Sebenarnya ada keburukkan apabila kita menahan kencing nie. Menurut Pakar Urologi, Kesihatan Lelaki dan Pembedahan Robotik, Pusat Perubatan Prince Court, Datuk Dr. Sahabudin Raja Mohamed, menahan diri daripada membuang air kecil akan memberi kesan negatif kepada kesihatan. Namun, perkara itu mempunyai kesan yang berbeza mengikut jantina dan usia. “Kanak-kanak yang menahan kencing terlalu lama boleh menyebabkan masalah besar. Tidak kira lelaki mahupun perempuan, ia boleh meningkatkan kejadian jangkitan saluran kencing. “Dalam kes yang lebih buruk, ia akan mengakibatkan inkontinens iaitu masalah hilang kawalan untuk menahan kencing,” kata Sahabudin. Masalah itu menyebabkan penghidap tidak mampu menahan kencing daripada terkeluar…

  • ads

    Tercicir Satu Dari iklan Nuffnang

    Assalamualaikum Thanks a lot to fais aka minuska sebab ingatkan akak tentang kehilangan satu banner iklan dari Nuffnang..Risau jugak kalau Nuffnang dapat tau,terus merajuk..ha!!! sape nak pujukkan..Dah bagi tajaan(ceh..lawak je tajaan..bajet retis) Wahai Nuffnang jangan merajuk ea…sebab aku malas nak tukar-tukar banner lagi nie…nak setia pada yang satu wat masa nie… Oleh sebab itu akak hadiahkan fais hadiah nie..jangan bagitau sesiapa tau apa didalamnya..hehehe korang nak bukak pun boleh jugak..hehehehe…

  • Nagging

    Apa Terjadi Hari nie

    Assalamualaikum Kejadian nie baru je terjadi di office aku… kalau korang ingat,aku selalu cerita tentang supervisor baru yang sentiasa macam bagus tu,,Hari nie disebabkan kebagusan dia tu,hari nie ada pekerja production yang tidak berpuas hati dengannya melemparkan satu objek besi di tingkap office aku…Terkejut mak!!!!… Of courselah pekerja tu tak puas hati dengan percakapan yang No manners tu..Oh tidak..rasa seram sejuk jugak tadi.. Habis pecah tingkap office aku nie..nasib baik tiada siapa cedera…Tapi aku tak boleh nak salahkan pekerja tu 100% sebab,dia diberi tugas untuk disiapkan..Tapi bila takde material yang cukup untuk dia complete kan kerja tu,of course lah dia tak boleh senang duduk..Bila minta barang dekat department aku, dan…

  • Nagging

    Tebaru Tentang Jobdirumah

    Assalamualaikum Bercerita tentang jobdirumah nie,aku rasa ia lebih popular dikalangan blogger.Tapi tak terkecuali dengan En.Husband yang sekarang nie lebih berminat dengan dunia blog.Cumanya,untuk membuat blog dan menulis entry-entry seperti wife dia mungkin tidak. Sejak akhir-akhir nie en,husband selalu je bagi dorongan kat wife dia,..Dia dah mula untuk buat jobdirumah. alhamdulillah..ada suami yang sentiasa support hobi wife dia.. Sejak tu jugak dia selalu mengikuti blog Mialiana dan juga Hasrulhassan..kalau pergi kemana-mana atau ada sesuatu yang boleh untuk dijadikan entry,dia tak lupa  mengingatkan aku untuk menulis entry -entry berdasarkan apa yang dilihat dan sesuai untuk di share di blog nie.. nanti aku akan update ye tentang jobdirumah nie.. tunggu hasilnya pulak…hehehehe

  • Nagging

    Bila Bertukar Pada Wifi

    Assalamualaikum Hari Minggu macam nie,bila dah tak de aktiviti nak buat,so malam nie aku layan jugak AF nie.. Nie pun sebab aku nak menjawab EN.SURVEY hehehe… Lagi pun AF last nie macam tak mula-mula dulu..Masa tu mana ada astro rumah aku…Bila tiap tiap minggu keluar konsert AF nie,aku akan pastikan aku beli cd untuk konsert nie..Lagi satu aku bertukar-tukar cd ngan member…Tontong duit beli cd nie..Perghhh…taksub giler kan.. Tapi AF yang  nie memang tak rasa feel macam dulu la… Out of topic la rasanya..hehehe..Cerita nya en.husband dah pun bertukar pada Wireless..Lagi menyenangkan aku untuk menonton tv sesambey layan blog..Boleh la sesambey tu jugak aku blogwalking di blog-blog mereka-mereka tu kan…hehehe..…

  • vaucher discaunt

    3 Voucher untuk Mereka Yang Berminat

    Assalamualaikum Itu hari aku ada dapat 3 voucher diskaun dari Hishop.My..Rasa sayang pulak kalau aku biarkan lama-lama terperuk dalam kotak nie..Tak tau bile boleh redeem vaucher nie.. So aku decide dari dibiarkan vaucher nie tarikh tamat tempohnya,Aku nak share pada sesiapa yang nak membeli dari 3 blogshop nie.. Hishop.my White.My Milkdeal so kalau korang nak membeli dipersilakan guna code vaucher nie ye..last but not least,inform ler aku ek kalau korang dah guna…at least nanti takdelah orang lain nak guna vaucher nie,tapi dah digunakan orang lain..occay…

  • template

    Blog Telah Diselamatkan oleh DayangDeno

    Assalamualaikum Alhamdulillah..masih bernafas lagi blog nie.Semalam dengan keadaan huru hara sekejap bila tak dapat nak restore balik backup coding..huh…rasa nak pecah kepala..Nie semua gara-gara kononnya nak tunjuk keheroan edit blog sendiri…memang dah cantik-cantik buat banner..Tapi bila dah tak jadi,ingat nak backuplah balik pada coding lama..Last-last cari yang coding backup,terus tak jumpa.. Amek kau!!! Blog nie telah dapat diselamatkan oleh dayang deno..Big Thanks dik,sebab tolong akak…Terharu bila orang tolong kita..Mula-mula tanya dia tentang template ape yang senang untuk diedit..Aku bagitau apa problemnya kat deno..Dia bermurah hati untuk tolong aku..Thanks sangat-sangat..Ingat petang tadi dapatlah jumpa dia sebab dia ada kat JB hari nie…Tapi ada masalah yang tak dapat disettlekan cepat,menyebabkan aku terpaksa…

  • nuffnang

    Nuffnang Bagi CPUV/BE Lagi

    Assalamualaikum Sedang aku menerjah blog rakan-rakan tadi,si Farah sedang update entry tentang CPUV yang baru diterima, Teringin juga lah nak check mane tau kot-kot terlekat satu..Sejak akhir-akhir nie memang banyak BE yang melekat-melekat kat Nuffnang nie..Alhamdulillah… kot ler korang tengok iklan nie kat blog aku,tekan-tekan la sikit ye,hehehe,,, Tu…baru je kot hari nie muncul…semalam takde pun.. Thanks mr.Nuffnang sebab beri kepercayaan kepada saya..hoyehhhh

  • Nagging

    Sabar

    Assalamualaikum Sabar merupakan perintah dari Allah. “Hai orang-orang yang beriman, mintalah pertolongan kepada Allah dengan sabar dan shalat, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar.” (Al-Baqarah: 153). Ayat-ayat yang serupa Ali Imran: 200, An-Nahl: 127, Al-Anfal: 46, Yunus: 109, Hud: 115. sumber :sini