Showing 44 Result(s)
Nagging

Hari Pertama setelah cuti panjang

Assalamualaikum Selamat hari raya….hehehe…bagi la sebulan cuti pun masih tak puas lagi nak bercuti.. Hari nie hari pertama setelah sekian lama cuti..ada yang sambung cuti lagi ker.En.husband pun masih bercuti lagi..Dalam keaadan yang kurang sihat lagi hari nie,ku gagahkan jugak untuk bekerja,sebab cuti dah xde lagi.Nak amik mc pun rasa macam sayang pulak..Faham-faham la kalau kerja swasta nie macam mane kan.. Pe citer raya korang,,seronok tak..bagi aku,ada keseronokkan,kepenatan yang amat …

Sharing

10 makanan penyumbang kalori terbanyak

Assalamualaikum Ini entry copy paste..Kenapa aku copy paste ialah untuk tujuan mengingatkan kepada aku mereka dan mereka.. kalau korang nak tau kebanyakkan rakyat Malaysia nie banyak mengalami obesiti.Dan kita kadang-kadang tak tau makanan apakah yang menyumbang ke arah itu..Kita kadang-kadang kurang mengambil sikap ambil tahu tentang pemakanan,tanpa membaca dahulu jumlah kalori yang terdapat pada makanan itu Nak tahu 10 makanan yang menyumbang  kepada kalori terbanyak.. Mi kari Kombinasi antara mi …

selamat hari raya

Selamat Hari Raya AidilFitri

Assalamualaikum saya dalam mood bercuti sekarang nie…jumpa lagi ” Selamat Hari Raya Aidilfitri“   Sempena Syawal yg hampir tiba dan Ramadan yg hampir penghujung, saya mengambil kesempatan mohon “MAAF ZAHIR BATIN” dan, dihalalkan . Kira  dah le . Selamat pulang ke kg halaman . Jgn lupa   ,  jgn lupa angkat Perkakas elektrik jgn lupa di OFF,  rumah,  baju supaya senang di kg nanti. M ana yg   berhati-hati di …

panduan hari raya semangat nak raya Sharing TIPS

Jadual perjalanan lebuh raya PLUS TTA Hari Raya Aidilfitri 2013

Assalamualaikum Sedikit perkongsian untuk kita bersama.Jadual TTA kali ini turut merangkumi perjalanan orang ramai pada cuti Hari Kemerdekaan iaitu di antara 30 Ogos hingga 1 September klik untuk tumbesaran Panduan Keselamatan yang perlu kita tahu :- Rancang perjalanan anda terlebih dahulu. Jika anda letih, mengantuk, mabuk atau tidak fokus, tangguhkan perjalanan anda. Sentiasa ikut had laju yang ditentukan. Berikan isyarat dan patuhi semua peraturan keselamatan semasa menukar lorong. Periksa cermin …

RANDOM salam ramadhan

Syawal yang Makin Hampir

Assalamualaikum Alhamdulillah…Hujan pagi nie.Memang lebat pun hujan kat sini…Wah seronok lah ye ada yang sudah bercuti tu.Aku last keje pun esok..Patutnya aku kena keje hari rabu tu,Tapi fikirkan nak buat persediaan ,terpaksalah mintak cuti jugak…nasib baik la hr bersimpati jugak dengan aku nie.Maklumlah tahun nie giliran aku pulak jadi tuan rumah..So kenalah buat persediaan awal…Al-maklumlah..perempuan kan..Banyak benda yang diorang nak fikir dah nak dekat-dekat raya nie. Hari sabtu dan ahad …

memerlukan pertolongan

Bagaimana Caranya -Mohon Bantuan

Assalamualaikum Eceh!!! tajuk entry entah pape jerk..Ade kesah..hihihi Nak mintak tolong sangat kat korang yang lebih otai dan arif bab2 koding menkoding nie..Maklum ler,,Aku memang fail bab2 koding nie. Kalau korang tengok kotak komen aku nie,,Sila tengok sekarang…Memang takde komen kan..Maksud aku entry uang lepas la..Yang korang dok komen tu..Pastu kalau aku ada masa,aku akan reply komen korang tu..Maknanya aku berbesar hati dengan komen korang tu..yang tak reply komen korang …

INFO

Sharing :Tentang Suatu Kisah

Assalamualaikum Cerita nie memang aku copy paste dari facebook.Tujuan aku copy paste artikel nie,adalah kerana aku ingin mengingatkan diri sendiri dan juga untuk bacaan mereka yang ingin aku kongsi. Betapa jauhnya iman hamba allah ini sehingga sanggup mendoakan yang terbaik untuk lelaki yang menembaknya.Jom  baca sama-sama Ada satu kisah menarik yang dikongsikan oleh Habib Syech ketika saya berpeluang duduk dengan Habib baru-baru ini selepas habis majlis iftar & qasidah burdah …