Showing 44 Result(s)
nuffnang

Thanks To Nuffnang..Again!!

Assalamualaikum Entry nie aku tujukan khas untuk En.Nuffnang dan rakan bloggers yang selalu memberi support kat aku, Tanpa korang..takkan adanya On Going kat Nuffnang aku nie. Sebabnya kalau korang tak merajinkan diri untuk meng”Klik iklan yang menari-nari dalam blog aku nie,xkan ler Nuffnang nak bagi free je kan,,,Of course tidak. iklan apa yang aku cakapkan itu ek.. Thanks again Mr.Nuffnang…bagi lah lagi..hehehe..eh..korang kalau rajin keluar iklan nie kat blog aku..saje2 …

Nagging

Tolong Jangan Berangan

Assalamualaikum Bila nak masuk rumah baru nie..Dah terfikir pulak pasal nie..macam-macam gambaran dalam kepala otak aku untuk renovate dan hiasan rumah macam nie Konon-konon nak Lving room macam ni amboii..tak agak-agak..macam la rumah besar sangat Pastu nak Dining room macam ni pulak Tu belum dapur lagi.. lepas tu bilik utama pulak stop berangan dan pi buat keje…hehehehe…happy sunday..happy weekend to alls.. see you in monday

RANDOM

Cara Duduk yang Betul Di hadapan Komputer

Assalamualaikum Kadangkala kita tak tahu bagaimana caranya untuk duduk dengan betul ketika kita membuat kerja di office kan?? Ramai yang mengabaikan tentang ini.pelbagai gaya yang kita buat semasa menghadap komputer.Ada yang duduk menyenget,ada yang terlalu membongkok.dan ada jugak yang duduk betul2 di depan komputer. Adakah anda tahu cara itu salah..ecccehhh…macam ler aku duduk betul depan komputer. Kalau aku tak sah kalau xde bantal di tepi kerusi atau dibelakang kerusi.. Oleh …

RANDOM

Cara Duduk yang Betul Di hadapan Komputer

Assalamualaikum Kadangkala kita tak tahu bagaimana caranya untuk duduk dengan betul ketika kita membuat kerja di office kan?? Ramai yang mengabaikan tentang ini.pelbagai gaya yang kita buat semasa menghadap komputer.Ada yang duduk menyenget,ada yang terlalu membongkok.dan ada jugak yang duduk betul2 di depan komputer. Adakah anda tahu cara itu salah..ecccehhh…macam ler aku duduk betul depan komputer. Kalau aku tak sah kalau xde bantal di tepi kerusi atau dibelakang kerusi.. Oleh …

nuffnang

Nuffnang FoodFest 2013

Assalamualaikum Bila terbaca di blog Mrs.Secretary.Check Emel…tengok-tengok ada invitation dari Nuffnang. So sesiapa yang berdekatan tu boleh la menghadiri event nie.Pasti ramai blogger yang hadir…Dapat la jumpa rakan-rakan blogger yang lain Better Check emel korang ok!! Tarikh dan Masa seperti di bawah. Date: 5th of October 2013 (Saturday) Time: 4.00PM – 10.00PM Venue: Blue Atrium, Sunway Pyramid Apa yang best tentang event ini :- Social Media Currency 50 food stalls Cooking …

my new baby born

Orang Baru Di Rumah Kami

Assalamualaikum Alhamdulillah,syukur kehadrat Allah kerana dengan limpah kurniaannya,maka lahirlah seorang putera dalam keluarga kami. Berkat doa dari ibu dan ayah untuk mendapatkan anak lelaki akhirnya tercapai.. Betapa terujanya aku pulak sebagai makcik kepada anak kecil ini,apabila mendapat berita tentang kelahirannya. Dalam keluarga besar kami,memang kebanyakkan anak saudara perempuan.Ada 3 orang sahaja lelaki.Sekarang bertambahlah seorang lagi hero untuk dibuat gaduh. Allah belum lagi mahu perkenankan doa aku untuk mendapatkan zuriat sendiri.tapi …

renovation

Kunci Itu Milikku Jua Akhirnya-Part 1

Assalamualaikum Kunci apalah yang aku dapat nie ek..Bukan kunci kereta atau kunci motor ye. Alhamdulillah dengan berkat usaha sama suami isteri ,akhirnya Kunci rumah itu milik kami.Dan bermulalah hutang besar bagi  kami.Takpelah..tu dah dikira harta kami. Pada dasarnya memang taknak beli rumah,sebab rumah yang kami duduki sekarang nie akan menjadi rumah kami jua.(kata mak mentua i ler).Tapi disebabkan rumah tu kecil dan 2 tingkat.Kami berfikir semula dari segi long termnya.Yelah,kalau …

luahan hati mangsa bas ekspress

Bas ekspres jatuh gaung di KM3.5 Jalan Genting Highlands-Kuala Lumpur.

Assalamualaikum Selepas balik dari kerja tadi dikejutkan dengan berita Bas ekspress yang jatuh ke Gaung di KM3.5 Jalan Genting Highlands-Kuala Lumpur .Sehingga 5 petang tadi,angka terkorban adalah 10 orang dan 15 orang lagi sedang dirawat di Hospital Selayang. Bas persiaran ini terjatuh ke dalam gaung sedalam kira-kira 60 meter itu yang menghala ke Ibu negara kira-kira jam 2.45 petang. Jumlah terkorban 29 orang (17 lelaki dan 12 perempuan), manakala jumlah …