Uncategorized

Zikir Harian Bagi Penawar hati

Assalamualaikum
Walaupun aku rasa korang dah tau tentang zikir harian nie,why not aku ingatkan balik atau refreshkan balik ingatan aku ngan korang jugak..Mana tau bila baca nie,terus mulut korang tu membaca zikir nie..Dapat jugak pahala kan..Buat ikhlas ok..Selalunya bila dapat ayat2 macam nie,aku akan print dan letakkan ditepi2 meja aku nie..senang kalau ada masa aku baca balik..
Kita Mulakan dengan Hari Isnin la Ye..
Hari Ithnin/isnin
لاَحوْلَ وَلاَ قُوَّة اِلاَّ بِاللّهِ“Laa haula wa laa quwwata illa billahil ali’yil a’dzim”
–khasiatnya–
Setiap satu kali bacaan,Allah memberi pahala sebesar bukit Uhud,dan Allah akan menghitung sifat-sifat Mazmumah dalam diri kita. 
Hari Thalaatha/selasa
“Allahumma Salli Alaa Ab’ dika Warasuulika Wanabi’yikal amiin,Wa’ala Aalihii Wasohbihi Wasal’liim”
–khasiatnya–
Setiap satu kali bacaan,Allah akan ampunkan dosa kita selama setahun
Hari Rabu 
 “Astaghfirullah hal ‘adzim”
–khasiatnya–
 Setiap satu kali bacaan,Allah akan menghilangkan satu titik hitam dalam hatinya



Hari Khamis
“Subhaa nallahil’adzim ,Subhaanallahi Wa Bi Ham’dih”
 –khasiatnya–
Setiap satu kali bacaan,Allah akan mengampunkan dosa kita sebanyak buih di lautan,dan Allah akan menghidupkan satu pohon buat kita di Syurga

Hari Jumaat
 يَا اَللهُ —“Ya Allah”
 –khasiatnya–
maka Allah akan memberi ketenangan bagi pembacanya


So,tunggu apa lagi…taknak ke amik khasiat dari zikir nie..
sumber : sini
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE