Nagging

Kisah Pagi Khamis

Assalamualaikum
Abaikan tajuk yang tak mesra SEO sangat tu..Salam Pagi Khamis..Ramai ke yang  dah memulakan kerja hari nie,Atau korang start minggu depan.Rata-rata ramai yang dah naik kerja kan..Termasuklah aku nie,Ingat nak naik minggu depan jerk..Melampau sangat ler..Macam ada anak ramai pulak nak cuti bagai.
Tadi masa ondway nak pi kerja,terserempak dengan kemalangan jalan raya.Motor dengan kereta,Rasanya  motor tu berssaing dengan kereta masa nak keluar simpang.sebab dua2 kenderaan tu datang dari arah yang sama.Tu pun aku tak pasti.Yang aku dapat tengok sekali lalu tu jerk.Ada sorang mamat dah terbaring kat tepi.Mybe orang dah angkat dia ketepi kot.Tapi tak taulah pulak kecederaan kat mana,Yelah,time2 macam nie mana boleh berhentikan kereta.Satgi jammed la pulak..Bukan la tak prihatin,kalau yang tengoknya semua berhenti,alamatnya memang sesak la jalan tu,Just doakan budak tu dalam keadaan yang baik jer la..
Aku memang mudah kesian kalau penunggang jalan raya yang accident sewaktu nak pi kerja.Kalau dia dok lumba haram ke hape,aku tak heran sangat la..Lantak pi la..Tapi kalau yang keluar bekerja tu yang aku kesian sangat tu..yelah,keluar rumah pun niat nak cari rezeki kan…
Harap-harap budak tu takde pape yang patah riuk la..Huh!!! sila berhati-hati di jalan raya ye kepada semua penunggang kereta dan motor dan sebagainya..Ingatlah orang yang tersayang..
Lets Work!!!
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE