Showing 41 Result(s)
Sharing TIPS

Tips Bijak Berbelanja di Musim Perayaan

Assalamualaikum Selamat pagi,salam 1 Malaysia..hehe..Pastinya ramai yang dah tak sabar nak shopping raya kan..Al-maklumlah gaji pun dah keluar + bonus.So,mestilah tak bsabar nak bershopping sakan. Aku pun macam tu jugak,Malam nie dah nak start shopping raya,Kenapa tak pergi hari minggu??/ Sebabnya aku tak suka sangat nak bersesak-sesak di waktu siang.Puasa pulak tu.. Kalau pergi malam,suasana sejuk sikit..lagipun bukan banyak mana yang aku nak belanja tu.Takat pi beli baju raya en,husband je …

lagu raya semangat nak raya

Lagu raya yang Dinanti-nantikan Masa Dulu

Assalamualaikum Bila dah dekat nak raya nie,Keluarlah lagu-lagu raya dari corong-corong radio. Rasa mereka akan mengeluarkan lagu raya pada pertengahan puasa.Tadi pagi Hotfm pun dah keluarkan lagu raya.Tapi kat office nie ada satu je radio online yang boleh bukak..iaitu Bapakku Fm Bapakku.fm nie memang banyak keluarkan lagu raya..so,sesambil buat keje aku dok melayan lagu raya. Dulu-dulu time tengah puasa nie aku memang suka dengar lagu Halaman Asmara dari ziana zain …

review product

HDP Pore Stamping Charcoal Mineral Mask- Review By CathyJoy.com

Assalamualaikum Kali nie entry aku lari dari apa yang selalu aku taip.Entry kali ni aku akan  review satu product dari CathyJoy.com . CathyJoy.com adalah Pengedar Malaysia yang memasarkan produk kecantikkan dari Korea.So kepada peminat-peminat korea yang nak cantik macam pelakon-pelakon korea tu boleh la mencuba produk nie. Ini masuk kali ke-2 aku telah mencuba HDP Pore Stamping Charchoal Mineral Mask nie.  Kelebihan Charcoal Mineral Mask nie adalah untuk mengecillkan liang roma dan …

Nagging

Alasan Yang tak Munasabah Di berikan

Assalamualaikum Masih lagi ketidak puas hatian hari nie.Semalam mungkin ramai yang bergembira dengan dapatnya insentif.(bagi mereka yang berkulit putih)Semua dpt Da Bommmm…Disebabkan aku takde perbankan online,Terpaksa lah tunggu balik keje nak check,berapa yang company nie bagi kat aku .. Dalam pada itu kebanyakkan pekerja dah merungut denga apa yang mereka dapat.Sejak dpt boss baru nie,macam-macam la yang dia nak cut..macam duit dia.. Malam dengan hati yang excited,aku pergi kat atm …

Nagging

Tiada kenaikkan Gaji lagi – Mood Bekerja terus Down

Assalamualaikum Payah betul kalau dapat bekerja dengan company yang sentiasa ingin wang masyuk berjuta-juta ringgit,TETAPI..kebajikkan pekerja diabaikan, Bila dah buat janji tu haruslah ditepati,ini tidak.Sepatutnya kenaikkan gaji bulan 5 ari tu..Disebabkan management buat sistem baru(iaitu sistem mementingkan diri sendiri.)Ianya berubah ke bulan 7.Tapi bila dah sampai bulan 7,langsung xde apa-apa perubahan..Yang peliknya banyak kebajikan pekerja yang diorang cut untuk kepentingan diorang sendiri..Boss seronok dok tukar-tukar kereta baru.orang bawah nie macam …

Nagging

Dapat kad Raya Dari blogger

Assalamualaikum Rasa gembira sekarang nie kerana dapat mengumpul kembali kad raya dari kawan-kawan.Dulu kawan-kawan sekolah dan juga kawan kawan jauh.Sekarang nie dapat mengumpul kad raya dari kawan kawan blogger pulak..kad raya limited edition yang takde di pasaran.. Tuari aku pun ada menempah jugak kad raya untuk aku berikan kepada mereka-mereka yang rajin komen kat blog aku nie..Aku anggap mereka kawan sejati sebab setiap kali entry aku dipublish,setiap kali itu lah …

RANDOM

Terjebak dengan kampung girl pulak

Assalamualaikum Selepas habis drama sebenarnya saya isteri dia, kini beralih pulak dengan kampung girl. Yang pasti ramai yang sedang menonton cerita nie. Amacam..best tak…sebelum tu happy weekend kat korang esok ye..besok dah boleh shopping raya.Tu bagi yang dah bergaji je.Yang belum gaji tu duduk rumah diam diam jerk. Dah boleh hias hias ape yang patut.bersihkan apa yang patut.buat 5S.bukan kat office je kena 5s.Kzt rumah pun kenz jugak. Harinie aku …

RANDOM

Kisah “Rumah Kedai”

Assalamualaikum Rumah Kedai..korang ingat lagi tak cerita nie..Tak salah aku cerita nie dalam awal 80an…Masa tu aku masih kecik lagi.Cerita nie ditayangkan pada bulan puasa je.Setiap kali cerita nie keluar  emak dah ready dok depan tv..tapi masatu tv hitam putih lagi.. ikhsan google Antara watak watak yang berlakon dalam filem nie adalah  Yusof Mohamad (sebagai Pak Halim)Kartina Aziz (Mak Lijah)Sudiro Sukirman (Tapa)Haron Salim Bachik (Remy)Rosnah Mohd Aris (Mak Limah)Zulkifli Zain (Pak …

Sharing tazkirah jumaat

FADHILAT SURAH YAASIN

Assalamualaikum Salam jumaat untuk korang.Apa yang aku nak kongsikan ini adalah bertujuan untuk Refreshkan balik diri aku dan juga memberi peringatan pada diri aku sendiri..Dan pada itu,tak salah untuk aku share dengan korang.Kita sama-sama ingat mengingati sesama kita.Insyallah mungkin ramai tak tau kelebihan membaca yaasin.Termasuk juga aku.kita hanya tahu membacanya di majlis-majlis doa,di tempat-tempat tertentu dan setiap malam jumaat kan.. BACALAH YASIN (Tapi wajib bertajwid dan mengikut adabnya). RASULULLAH s.a.w …