Nagging

Alasan Yang tak Munasabah Di berikan

Assalamualaikum
Masih lagi ketidak puas hatian hari nie.Semalam mungkin ramai yang bergembira dengan dapatnya insentif.(bagi mereka yang berkulit putih)Semua dpt Da Bommmm…Disebabkan aku takde perbankan online,Terpaksa lah tunggu balik keje nak check,berapa yang company nie bagi kat aku ..
Dalam pada itu kebanyakkan pekerja dah merungut denga apa yang mereka dapat.Sejak dpt boss baru nie,macam-macam la yang dia nak cut..macam duit dia..
Malam dengan hati yang excited,aku pergi kat atm petronas,..Harapan dah macam gunung everast tingginya..
Tapi bila check tengok hanya ada gaji…GAJI SAJAAAAAAAAAAAA!!!!!
Mana Insentif yang digembar gemburkan….Mula dah Panas hati..nak kata aku orang baru xdelah..Dah 2 tahun aku berkhidmat untuk company nie..
Balik dengan muka yang tak puas hati.terus ngadu kat En.husband…Dok maki hamun company nie..Tak sabar nak tunggu esok,nak tengok payslip.nak tanya HR..
Bila da masuk keje,tunggu payslip memang jenuh la…
Dah dapat…WHAAAAAATTTTTTtttttt!!!!!!!!! memang xde…
Terus tanya HR kenapa aku tak dapat..
Jawapan yang aku terima…sebab aku mc dan ambil hospitalization selama 4 bulan..sebab tu aku tak dapat insentif..tapi ada tak kau fikir aku nie mc duduk goyang kaki kat rumah,,Tak tau ke aku dok tersadai kat atas katil selama berbulan-bulan..tak dpat nak kerja…jawapan yang aku rasa xboleh nak masuk akal langsung,,,
last-last aku cakap,aku bukan nak mintak derma..kalau company tak nak bagi sbb aku mc berbulan-bulan..takpelah…makan la duit tu sampai habis…
Aku dah memang xde hati nak buat keje hari nie..Aku bertongkat pun dah datang keje…better dlu aku habiskan mc..xpayah nk fikir pasal kerja..xpayah nak toleransi la sangat dengan company mcm nie..
makin lama management makin teruk…harus buat sesuatu nie…
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE